Maandag werd de samenwerkingsovereenkomst ondertekend (Foto: Koos Bommelé)
Maandag werd de samenwerkingsovereenkomst ondertekend (Foto: Koos Bommelé) Foto: KOOS BOMMELE

Ondernemersfonds Delft en YES!Delft Students versterken samenwerking

Algemeen

DELFT - De besturen van SGDTP (onderdeel van Ondernemersfonds Delft) en YES!Delft Students tekenden maandag een overeenkomst om de collaboratie tussen studenten en de Delftse MKB te versterken. Ondernemersfonds Delft waarborgt de cofinanciering van een reeks projecten en zorgt voor verdergaande stimulering van de ondernemerstalenten van studenten van de TU Delft, wat ten goede komt aan het ondernemersklimaat van Delft. 

SGDTP (Stichting Gebiedsfonds Delft Technology Park) initieert, ondersteunt en ontwikkelt initiatieven die bijdragen aan het ondernemersklimaat en de samenwerking tussen bedrijven, instellingen en overheid. De focus ligt daarbij op de economische en maatschappelijke ontwikkeling van de stad Delft. 

Samenwerking
De partijen hebben met de overeenkomst een duurzame samenwerking voor ogen waarbij de doelen van beide organisaties worden versterkt en impact zichtbaarder wordt in Delft en omgeving, zodat er beter ingespeeld kan worden op de innovatiewensen en -behoeften van het lokale ecosysteem van kennis en economie. Men streeft naar een positieve invloed op de economie en arbeidsmarkt van Zuid-Holland, het inspireren tot werken in een onderneming, het inspireren tot ondernemerschap binnen bedrijven en het initiëren van innoverende ideeën die impact gaan maken. Studenten leren over alle facetten van ondernemerschap en startups worden ondersteund. De partijen willen de leeromgeving over ondernemerschap in Delft aangenamer maken en bedrijven duurzamer maken door het verbinden van startende ondernemers en lokale ondernemers en het faciliteren van samenwerkingsmogelijkheden. Ze wensen een focus op duurzaam ondernemen en duurzaamheid op de events van YES!Delft Students en thema-avonden over duurzaamheid bij bijvoorbeeld Delft Startup Night en Cleantech Challenge. Partijen hebben voor ogen studentenstartups in de mobiliteitsmarkt zo goed mogelijk te helpen impact te creëren en gevestigde bedrijven waar mogelijk te ondersteunen bij initiatieven.