Afbeelding

Delvenaar in beeld: Jan-Willem Pronk (62)

Algemeen Delvenaar in Beeld

Wat doet u hier vandaag in de Bomenwijk?
“Ik ben wat boodschappen aan het doen, kom net uit m’n werk. Ik werk bij de Bieslandshof, in de technische dienst. Toevallig ben ik vandaag vijfentwintig jaar in dienst. Hiervoor werkte ik bij een oliebedrijf, maar dit geeft veel meer voldoening. Het is ontzettend dankbaar werk.”

Wat was uw nieuws van de afgelopen week?
“De droogte, maar daar heeft iedereen wel mee te maken heeft. Gek dat ze daar in het verleden niet op ingespeeld hebben, terwijl ze wisten wat er aan zat te komen.”

Wie zou u graag nog een keer willen ontmoeten?
“Allebei mijn ouders zou ik nog een keer willen ontmoeten. In 2014 zijn zij overleden, vlak na elkaar. Het liefst zou ik nog even met hun op een bankje zitten, met ze willen kletsen en vragen hoe het met ze gaat.”

Wie zou u graag een complimentje willen geven?
“Ik wil iedereen in de zorg, die met deze warmte aan het bed staat, een compliment willen geven voor hun doorzettingsvermogen. Iedereen, van alle leeftijden, die staan door te buffelen terwijl het zweet van hun rug gutst.”

Wat is zijn de plannen voor komend weekend?
“Veel plannen heb ik nog niet. Het blijft dit weekend behoorlijk warm, dus ik kijk het even aan.”

Wat is uw favoriete plekje in Delft?
“Dat zijn er wel meerdere denk ik. Langs de Schie bijvoorbeeld, vind ik het wel mooi. Ik hou van natuur. Dus juist de plekken waar de natuur de stad raakt, vind ik het mooist.”