Foto:

Aandacht voor verkeersveiligheid

PIJNACKER - Afgelopen week was het de Schoolbrengweek. Zoveel mogelijk leerlingen in het basisonderwijs en hun ouders gingen lopend of met de fiets naar school. Dat is leuker, gezonder en goed voor de verkeersveiligheid.

Om het belang van fietsen en veilige schoolroutes te onderstrepen fietste wethouder Ilona Jense donderdag een eindje mee met de fietslessen van de Josephschool uit Pijnacker. De meeste ouders en kinderen gaan al vaak lopend of op de fiets naar school. Hiermee leveren zij al een mooie bijdrage aan de verkeersveiligheid van henzelf en anderen. Lopen en fietsen heeft nog meer voordelen: het is gezond en beter voor het milieu. En bovendien is lopen en fietsen gewoon erg leuk! Tijdens de Schoolbrengweek werden ouders en kinderen aan het begin van het schooljaar nog eens extra uitgedaagd om zoveel mogelijk lopend op fietsend naar school te gaan.

Veilige schoolroutes
De Schoolbrengweek is een onderdeel van het programma SCHOOL op SEEF. Hierin werken alle gemeenten in de regio en een groot aantal scholen samen aan goede verkeerseducatie, veilige schoolroutes en een veilige schoolomgeving. Meer weten? Kijk op www.schoolopseef.nl

Cheyenne Toetenel
Meer berichten
 
CustomHtml_1