Directeur Charles Barto neemt afscheid (Foto: Koos Bommelé)
Directeur Charles Barto neemt afscheid (Foto: Koos Bommelé)

Afscheid schooldirecteur Charles Barto

DELFT - Schooldirecteur Charles Barto heeft na tientallen succesvolle jaren afscheid genomen als directeur aan het SC Delfland.

De schooldirecteur was erg actief in het onderwijs. Charles startte zijn loopbaan aan de Academie voor lichamelijke opvoeding. Daarna heeft hij meerdere cursussen gevolgd, op het gebied van informatica en applicatie.

Verleden
Voordat het SC Delfland verhuisde naar het nieuwe pand aan de van Bleyswijckstraat, gaf Charles les op de oude locatie aan de Juniusstraat. Hij begon als leraar en klom op tot directeur van de school.

Ervaringen
Met veel ervaring in het vak heeft Charles veel situaties meegemaakt die hem zijn bijgebleven: “Eerst was het onderwijs erg gericht op stilzitten en luisteren naar de leraren, in de loop der jaren is er erg veel veranderd in het onderwijs. Op school brengen ze steeds meer in de praktijk bij de leerlingen”, zegt Charles. Verder zijn er ook veel herinneringen aan zijn leerlingen: “We hadden bijvoorbeeld een meisje op school dat eerst erg onzeker was en nauwelijks voor zichzelf opkwam. Zij is uiteindelijk vanuit het beroepsonderwijs uitgegroeid tot een topdocent, dat soort dingen zijn hartstikke mooi om te zien. Ook was er een jongen die van onze school af moest omdat hij niet meer te handhaven was, een paar jaar later kwam hij met een auto aanrijden en was hij een eigen onderneming begonnen. Dit was mooi om te zien, dit had hij goed gedaan.”

De toekomst
In de toekomst zal het onderwijs zich ongetwijfeld verder ontwikkelen. “Ik hoop dat men erin slaagt het onderwijs buiten de school verder te ontwikkelen, leerlingen kunnen daar een stuk meer leren. Je kan namelijk erg veel leren door het in de praktijk te brengen bij een bedrijf, daarom zou dit hoog op de agenda moeten staan bij alle scholen in het land.”

Juliano van der Knaap
Meer berichten