De tekeningen maken de parkstrook een stuk gezelliger 
(Foto: Koos Bommelé)
De tekeningen maken de parkstrook een stuk gezelliger (Foto: Koos Bommelé) (Foto: KOOS BOMMELE)

Tekeningen fleuren Engelsestraat op

DELFT - De inwoners van de wijk Delftzicht hebben van de gemeente een 11 meter brede parkstrook ter beschikking gekregen als compensatie voor de jarenlange overlast van de bouwactiviteiten voor de spoortunnel. Om ook het gebied eromheen wat op te vrolijken, zijn afgelopen vrijdag grote tekeningen geplaatst.

Het beloofde 'park' dat oorspronkelijk is 2018 zou worden aangelegd - bij de sluiting van de tunnel - moet nog enige jaren op zich laten wachten. "Het streefjaar is nu 2025", vertelt Frans Postma, bestuurslid van buurtvereniging Delftzicht. "De buurtvereniging heeft zich onder meer sterk gemaakt om wat te 'maken' van de toegewezen parkstrook. We streven ernaar om het een gezellige ontmoetingsplaats te laten worden voor de bewoners, met leuke activiteiten. Zo zijn er bakken met kruidentuintjes aangeschaft en banken geplaatst, maar ook een buurtbibliotheek. Later worden er grote picknicktafels en een broeikas aan toegevoegd geplaatst en mogelijk nog een jeu de boules baan aangelegd. Dat alles met subsidie van het Fonds 1818 en de gemeente Delft."

Hekwerk
Om ook het hekwerk dat de parkstrook scheidt van het bouwterrein in de Spoorzone wat op te vrolijken, is een tekenwedstrijd voor buurtkinderen uitgeschreven. "Oorspronkelijk was het idee om het hek te laten begroeien met klimop, maar dat was geen succes. Toen kwam ik op het idee om kinderen te betrekken bij het opvrolijken van het hekwerk. Daar kwam veel respons op." De mooiste tekeningen - in totaal vier stuks - zijn op groot formaat geprint op 100% recyclebaar kunststof doek en zijn vrijdag aan het hek bevestigd. "De tekeningen bevatten de thema's spoor, bloemenpark, hoogbouw en duurzaamheid. De kinderen kunnen nu vol trots hun vriendjes en familie meenemen naar het hek om hun eigen werk te tonen. Dat zorgt voor meer reuring in het gebied."

Cheyenne Toetenel
Meer berichten