Leo Quack heeft is als Nachtburgemeester in de coronatijd een stuk minder vaak op stap dan hij voor 15 maart was. (foto: Koos Bommelé)
Leo Quack heeft is als Nachtburgemeester in de coronatijd een stuk minder vaak op stap dan hij voor 15 maart was. (foto: Koos Bommelé) Foto: KOOS BOMMELE

Bij nacht en ontij met Leo Quack

Algemeen

We zitten nog steeds in hetzelfde schuitje en dat betekent dat we nog steeds de dingen niet kunnen doen zoals we dat gewend zijn. Dat is erg vervelend. Je bent in de stad en komt iemand tegen; er komt iemand bij staan en voor je het weet sta je met een groepje. Het is tegen mijn natuur in, maar ik trek me in die situaties wel terug. Dat is vervelend, maar ik kan me niet voorstellen dat er mensen zijn die hierdoor overgaan tot geweld en het trekken van messen. Dat is helaas afgelopen week ook in onze mooie stad gebeurd en dat vind ik heel verdrietig. Gek overigens, dat je in een bepaalde leeftijdscategorie niet mee lijkt te tellen als je geen messen hebt.
Leukere dingen dan: in de week na mijn vorige bijdrage werd er gevoetbald om de Stad Delft Bokaal. Beide avonden en ook op de finaledag werd er keurig gehouden aan een maximaal bezoekersaantal van tweehonderdvijftig. Het was echter wel bijzonder om te zien hoe die mensen toch bij elkaar klitten. Verder was het er beregezellig en goed om iedereen weer te zien. Op de finaledag ben ik als een van de laatsten naar huis gegaan. Ik heb zelfs voor het eerst in m'n leven bij de McDonalds gedineerd samen met Leo van Vliet en Jan Middendorp.

Uitjes
Ook stond er weer een fietstocht met de horeca-ouwetjes op het programma, maar die hebben we vanwege het weer maar afgelast. Het is niets, maar als je in zo'n bui een vervelend kuchje oploopt, denkt iedereen meteen dat je corona hebt. We lieten ons dus niet uitlaten. Uiteindelijk zijn we natuurlijk wel samengekomen, maar werd de geplande barbecue bij het Rieten Dak een buffet, waarbij Stefan van Leeuwen er uiteraard voor zorgde dat we niets tekort kwamen.
Dat was ook het geval tijdens het bedrijfsuitje van RODI Media, dat bij Onder Ons werd gevierd. We konden alle frustraties met pijl en boog en een geweer van ons afschieten, al leidde het bij sommigen juist tot extra frustratie. Naar verluidt is er nog een enkeling op zoek naar zijn laatste pijl...

Mooi Weer Spelen
Afgelopen weekend vonden in Poptahof de Mooi Weer Spelen in aangepaste vorm plaats en dat was erg leuk. Ik dacht dat ik, als voormalig groenteboer alles wel gezien had van groentekisten, maar hier kon iemand ermee toveren! Een heel aantal acts leken tamelijk simpel en niet zo groots als we in het verleden in de binnenstad wel hebben gezien, maar daardoor niet minder vermakelijk. Wat dacht je bijvoorbeeld van de dames die met een stapel kleren lange tijd wisten te boeien? Wat mij betreft was deze editie van het evenement dus zeker een succes.
Datzelfde geldt voor de Canal Cleanup Delft, waarbij Mira en Angelique ruim tweehonderd fantastische vrijwilligers op de been kregen om de grachten van afval te voldoen. Naast grote dingen als fietsen werd er voor zeshonderd kilo afval uit de grachten gehaald. Het is toch schunnig dat er zoveel mensen zijn die niet de moeite nemen om even een prullenbak te zoeken, maar alles maar direct in de gracht pleuren?
Een ander puntje waar ik minder enthousiast over ben, is de tram richting de TU Campus. We wonen in een stad met een universiteit die tot de wereldtop behoort, maar krijgen het niet voor elkaar om er een tramverbinding naartoe te krijgen. Dat had toch allang klaar moeten zijn? Laat het een afstudeerproject van een aantal van die knappe koppen zijn en mij lijkt dat het zo geregeld is. Het is toch te gek voor woorden dat een deel van de rails, dat er al lange tijd ligt, is afgekeurd zonder dat er een tram overheen is gereden... Hopelijk is het probleem met de fietsen door de nieuwe fietsenstalling bij het station eindelijk opgelost.

!