Logo delftopzondag.nl
Borduren is in, en daarom heeft Atelier Kleurrijk Vilt nu ook een assortiment borduurzijde en borduurtoebehoren. (Foto: EvE)
Borduren is in, en daarom heeft Atelier Kleurrijk Vilt nu ook een assortiment borduurzijde en borduurtoebehoren. (Foto: EvE) (Foto: )

Atelier Kleurrijk Vilt verwelkomt de nieuwe collectie (en meer)

DELFT – De coronatijd maakt ook creatief, merkt Monique de Vreede van Atelier Kleurrijk Vilt. “Het is druk geweest in de winkel”.

“Op een gegeven moment stond er zelfs een rijtje voor de deur”, vertelt Monique met enige ongeloof in haar stem. “Dat was deels ook omdat er maar een beperkt aantal mensen in de winkel mogen zijn momenteel, maar het leuke was dat mensen de tijd namen om te wachten en ondertussen gezellig met elkaar in gesprek raakten over handwerken.”
Handwerken nam al toe in populariteit vóór corona, maar de crisis en bijbehorende lockdown gaf nog eens een extra boost: “Mensen hadden weer tijd, want alles lag stil. En dus herontdekten sommigen hoe leuk handwerken is, en anderen ontdekten het voor de eerste keer.” Monique ziet nog dagelijks nieuwe klanten in haar atelier: “en dat na acht jaar.” Omdat mensen meer tijd hadden werden ook grotere projecten weer eens opgepakt, merkte Monique “Mensen durfden weer te beginnen aan dekens, truien of vesten.” De zomergarens, de haaknaalden en het katoen, het vloog de winkel uit. “En er was ook heel veel vraag naar borduurzijde. Dat blijkt dus in de omtrek gewoon niet te krijgen te zijn”, merkt Monique. Vandaar dat in Atelier Kleurrijk Vilt een al even kleurrijke molen borduurzijde staat. “En natuurlijk heb ik ook aanverwante artikelen, zoals Aida borduurstof, patroonboeken en veel op baby- en kinderen gerichte producten die je kunt borduren, zoals slabbetjes.”

Nieuwe collectie
En over boeken gesproken: ook de nieuwste handwerkboeken zijn weer binnen. Net als de wintergarens. Uiteraard in modieuze herfstkleuren. Om ruimte te maken voor de nieuwe collectie zijn de zomergarens daarom momenteel in de aanbieding. “Kijk eens in onze buitenbakken.” Sinds kort kun je bij Atelier Kleurrijk Vilt ook meedoen aan het Piggy spaarsysteem. Een digitale kaart waarmee je met één account bij meerdere winkels kunt sparen. (www.piggy.nl). “Digitaal en supermakkelijk”, volgens Monique. Helaas liggen door de coronacrisis de cursussen en handwerkochtenden in Atelier Kleurrijk Vilt nog stil. “De ruimte is nu eenmaal beperkt”, legt Monique uit. Toch wil zij ook daar graag weer mee aan de slag: “Ik denk erover om vanaf volgende maand weer op kleine schaal, en op afspraak te beginnen.” Wie dus graag wil leren vilten, of gezamenlijk wil handwerken, moet nog even geduld hebben. Maar uiteraard staat Monique wel voor je klaar met tips en ideeën. Kom dus gerust eens langs bij Atelier Kleurrijk Vilt aan de Rochussenstraat 4, of kijk eens op het facebookaccount van Monique. Daar gaat de creativiteit wel van stromen!

Meer berichten