Luise van Luik van Feel Good Haptonomie
Luise van Luik van Feel Good Haptonomie

Voel je beter met Feel Good Haptonomie

Algemeen

DELFT - Deze coronaperiode vraagt om wendbaarheid op het werk, in de thuissituatie en in contact met anderen. Mensen die zich makkelijk kunnen aanpassen bewegen meer mee en hebben minder last van verandering. Mensen die weerstand voelen bij veranderingen ervaren druk, stress of apathie.

Dit uit zich in klachten zoals mopperen, sombere gedachten, angsten, verminderde energie, weinig uit je handen komen, veel gedachten. Door wat er in de wereld gebeurt, raak je jezelf een beetje kwijt en kunt gaan tegen-bewegen en verstarren. Je lichaam kan je helpen om inzicht te krijgen hoe je omgaat met jezelf bij veranderingen.

Haptonomie
Haptonomie is een lichaamsgerichte therapie waarbij het lichaam wordt aangeraakt. Het aanraken van de huid geeft direct informatie en helpt om weer in contact te komen met je gevoelens. Als je minder in contact staat met jezelf, kun je bijvoorbeeld lastiger jezelf geruststellen bij angsten, je emoties beheersen of aangeven wat je wensen of grenzen zijn. Het geeft rust in jezelf als je je gevoelens herkent en er passend op kunt reageren. De buitenwereld hoeft dan geen enorme impact meer te hebben op je dagelijks leven. Je kunt leren om meer mee te bewegen in plaats van verstarren of tegen-bewegen. Verstarren of tegen-bewegen bij verandering kost veel energie.

Patronen doorbreken
In de praktijk Feel Good Haptonomie kun je terecht voor problemen met stress, burn out, traumaverwerking, sombere gedachten, angsten, rouwverwerking. De oefeningen die aangeboden worden, zorgen ervoor dat je in het dagelijks leven gaat herkennen welke reactie je lichaam geeft in een bepaalde situatie. Hierdoor krijg je de kans om het een volgende keer eens anders te doen en een verandering te maken. Zo kunnen oude patronen doorbroken worden.

Behandelsessie
Mocht je interesse hebben, de behandelsessie bestaat voor een deel uit praten, een oefening doen zoals met een bal, tol of op de behandeltafel. Tot slot wordt de ervaring nabesproken. Je hebt geen verwijskaart nodig van je huisarts. Vanuit een aanvullend pakket wordt de behandeling deels door de veel zorgverzekeringen vergoed. Zie www.feelgoodhaptonomie.nl voor meer informatie. Daarnaast is er de ruimte om gratis te parkeren bij een bezoek.

Vragen
Graag beantwoord Luise van Luik jouw vragen. Stuur een email naar fghaptonie@gmail.com.