De weg is niet breed genoeg voor grote vrachtwagens en bussen
De weg is niet breed genoeg voor grote vrachtwagens en bussen

Versmalde weg nu té smal

Algemeen

PIJNACKER - Wekenlang is aan de Delftsestraatweg in Pijnacker gewerkt. De weg, die onlangs werd versmald door de gemeente, blijkt nu te smal te zijn. De weg is niet breed genoeg voor grote vrachtwagens en bussen. Daarom zijn wéér werkzaamheden nodig in de week van 24 augustus.

De Delftsestraatweg was een doorgaande provinciale weg. Nu heeft de N470 deze functie overgenomen. De weg is nu een gemeentelijke hoofdweg met uitritten voor woningen en bedrijven. Bij het ontwerp voor de herinrichting van de Delftsestraatweg is besloten deze te versmallen.

Veiliger
Een smallere weg haalt volgens de gemeente Pijnacker-Nootdorp de snelheid van het verkeer naar beneden, waardoor het veiliger is voor in-, uitvoegend en langzaam verkeer. Er loopt ook een doorgaande fietsroute langs de weg. Vandaar de haag als afscheiding tussen het fietspad en de autoweg, net zoals op de Katwijkerlaan. Verder gaf de gemeente Pijnacker-Nootdorp aan doorgaand vrachtverkeer op de Delftsestraatweg te willen ontmoedigen, zodat deze via de N470 en de Zijdeweg naar De Boezem gaat.

Eenvoudig
In de praktijk blijkt de aangelegde weg nu net te smal voor grote vrachtwagens, wat de veiligheid niet ten goede komt. De gemeente heeft daarom besloten de weg toch iets breder maken. Niet zoals eerst, maar wel zo dat grote vrachtwagens elkaar makkelijk kunnen passeren. De gemeente heeft aan dat de aangelegde weg eenvoudig is te verbreden. Het werk wordt naar planning uitgevoerd in de week van 24 augustus. Daarna, twee weken later dan oorspronkelijk gepland, volgt het deel van de Komkommerweg tot aan het benzinestation. Aanwonenden van de weg worden hierover nog geïnformeerd.