Alzheimer Delft-Westland-Oostland (DWO)
Alzheimer Delft-Westland-Oostland (DWO) (Foto: )

Verlies en rouw in coronatijd

Omdat de Alzheimercafés en trefpunten nog steeds gesloten zijn - misschien dat ze in september weer open kunnen - maakt de afdeling DWO digitale filmpjes om toch contact te houden met de mensen met dementie en hun mantelzorgers.

Inmiddels is het zesde filmpje op de website gezet en worden de verschillende thema’s net zo behandeld als in het fysieke café en de trefpunten. Alleen de vragen die na de pauze altijd gesteld kunnen worden en het persoonlijke contact ontbreken en deze zijn nu juist zo belangrijk. Toch hoopt de afdeling op deze manier te laten weten dat ze er ook in deze coronatijd zijn voor de doelgroep waarvoor ze zijn opgericht. Ook de belangenbehartigers zijn actief in hun gemeente. Zo heeft de belangenbehartiger in het Midden Delfland, Joska van den Beukel, de focusbrief overhandigd aan de nieuwe wethouder Frank ten Have.
De afdeling probeert zoveel mogelijk op haar website www.alzheimer-nederland.nl/regios/dwo te zetten en stuurt elke maand een Nieuwsbrief naar alle relaties. Mocht u deze ook willen ontvangen is een mailtje naar dwo@alzheimer-nederland.nl voldoende.

Cheyenne Toetenel
Meer berichten