Dik Schreuders verheugt zich op de traditionele opening van het voetbalseizoen (Foto: Koos Bommelé)
Dik Schreuders verheugt zich op de traditionele opening van het voetbalseizoen (Foto: Koos Bommelé) (Foto: KOOS BOMMELE)

RODI Media / DSW Stad Delft Bokaal weer bijna van start!

  sport

DELFT - Half augustus staat het toernooi om de Stad Delft Bokaal op het programma. Voor de 41e keer strijden de Delftse voetbalclubs tegen elkaar, ditmaal op de velden van organisatoren DHC en DVC.

Stad Delft Bokaal staat bekend als de traditionele opening van het voetbalseizoen. In 1976 startte het toernooi bij DHC, de voetbalclub die het de eerste vijf keer organiseerde. Hierna nam DVC de organisatie vijf jaar lang voor haar rekening en sinds 1990 wordt het toernooi jaarlijks door twee wisselende verenigingen georganiseerd. Dit jaar keert de Stad Delft Bokaal terug naar DHC en DVC.

Sein op groen
"Lang was er onzekerheid of het toernooi doorgang kon vinden, door de coronacrisis", vertelt Dik Schreuders, één van de organisatoren namens DHC in de toernooicommissie met DVC . "Op 8 maart hebben we voor het laatst mogen voetballen en daarna werden de berichten alleen maar somberder. Een periode van onduidelijkheid brak aan. Pas toen Rutte tijdens één van zijn laatste persconferenties aangaf dat er weer meer mogelijk werd en ook vanuit de KNVB positieve berichten volgden, kon het sein op groen." Toch blijft het volgens Schreuders afwachten. "Je weet niet wat het coronavirus de komende weken gaat doen."

Voorrondes
Op dinsdag 11 augustus en woensdag 12 augustus worden de voorrondes gespeeld op het terrein van DVC, met dit jaar acht deelnemende verenigingen. In twee poules van vier wordt gestreden om de vier plaatsen voor de finaleronde op zaterdag 15 augustus. Op dinsdag 11 augustus spelen in poule A Concordia, DHC, DHL en SEP. Woensdag 12 augustus is het de beurt aan poule B met daarin Ariston’80, DVC, Full Speed en Vitesse Delft. De nummers één en twee van beide poules gaan door naar de halve finales op zaterdag. Die finaleronde wordt gespeeld bij DHC.

Sponsoring
"Uiteraard zijn wij de sponsors van het toernooi dankbaar. Dit zijn al vele jaren RODI Media zh en DSW Zorgverzekeraar, en met ingang van dit jaar De Laatste Eer Uitvaartverzorging. Het prijzenpakket wordt zoals elk jaar aangeboden door Sport 2000." Daarnaast wil Schreuders de scheidsrechters bedanken. "Mede door hun inzet is dit toernooi mogelijk."

Publiek
De Stad Delft Bokaal 2020 is een wel heel bijzondere seizoensopening na de dramatische periode van het coronavirus. Schreuders verwacht dat het publiek na de voetballoze periode van vijf maanden hongerig is naar de start van het nieuwe seizoen. "Wat is er dan mooier om elkaar weer te ontmoeten bij dit Delftse toernooi?" Hij benadrukt wel het belang van de regels en richtlijnen. "Houd voldoende afstand van elkaar. Bij de clubs is voldoende ruimte voor iedereen, dus dit moet geen probleem zijn!"

Cheyenne Toetenel
Meer berichten
 
CustomHtml_1