Het Rabobank Coöperatief Fonds draagt bij aan de Bieslanddagen
Het Rabobank Coöperatief Fonds draagt bij aan de Bieslanddagen

Bieslanddagen krijgen andere opzet

Algemeen

DELFGAUW - Ook dit jaar kun je op een leuke manier de polder beleven. Er komt een aantal kleinschalige Bieslanddagen aan.

Tijdens deze dagen, is iedereen uitgenodigd om naar de bijzondere polder te komen en te genieten van natuur, cultuur, theater, culinair eten, survival, boerenspelletjes en meer. Zo is er een ontdekkingstocht voor kinderen, een klassiek concert tussen de koeien en een kerkdienst op hooibalen. De Bieslanddagen zijn sinds ongeveer vijftien jaar een begrip. In het eerste weekeinde stond de Bieslandse Polder in Delfgauw bol van de activiteiten. Vorig jaar trok het evenement zo’n 10.000 bezoekers uit onder meer Pijnacker-Nootdorp, Delfgauw, Delft, Zoetermeer, Ypenburg.

Activiteiten
Door de corona-uitbraak is zo’n groot evenement niet meer mogelijk. Daarom zocht de organisatie naar een nieuwe opzet. Organisatrice Joke van der Kraan: “We hebben hier ruimte genoeg om kleinere groepen mensen te ontvangen. We zitten immers middenin de polder.” De nieuwe opzet bestaat uit vier evenementen. Op 20, 21, 22, 27, 28 en 29 augustus kunnen elke avond maximaal 120 gasten genieten van een theaterdiner in de open koeientuin van Hoeve Biesland. Zaterdag 29 augustus is de Polderdag voor kinderen. Tussen de Korftlaan in Delft en het Bieslandse Bos is een parcours met verschillende activiteiten, zoals slootjespringen, boompje klimmen en een survival. Op 30 augustus is er een klassiek concert door Sinfonia Rotterdam. Van der Kraan: “De muzikanten zitten op hooibalen. En tussen de muziek door hoor je af en toe een koe.” De laatste activiteit is een openbare kerkdienst van de protestante kerk Pijnacker/ Delfgauw. Van der Kraan: “Door corona hebben veel kerkbezoekers de ontmoetingen moeten missen. Daarom organiseren we een dienst in de open lucht, tussen de koeien.”

Meer informatie via www.bieslanddagen.nl.