Logo delftopzondag.nl
Directeur Dick begeeft zich graag onder de leerlingen
Directeur Dick begeeft zich graag onder de leerlingen (Foto: )

Dick neemt na 35 jaar afscheid van de Max Havelaar

DELFT - Met een feestelijke dag, 15 juli, nemen leerlingen en medewerkers afscheid van hun geliefde directeur Dick van Konijnenburg (62).

Dat hij geliefd is blijkt uit uitspraken van leerlingen: "Hij is grappig, aardig en heeft leuke krullen", aldus een onderbouwleerling. "Hij luistert echt naar je, zelfs als je voor straf naar hem toe moet", vertelt een bovenbouwleerling. 'We zullen hem missen', is een veelgehoorde opmerking. Door collega's wordt Dick omschreven als betrokken, vriendelijk en iemand die je ruimte geeft voor eigen invulling en ontwikkeling. De waardering komt van twee kanten, want op zijn beurt prijst Dick de mensen met wie hij al die jaren samenwerkte.

Carrière
De directeurscarrière van Dick begon 35 jaar geleden op de Elout van Soeterwoudeschool. Samen met het team maakte Dick door de jaren grote veranderingen mee. "We verhuisden in 1990 naar ons huidige pand, fuseerden met 2 andere scholen en in 2017 werd de school een kindcentrum. In mijn carrière zag ik de school enorm groeien door inzet van team en ouders, waarbij de gemeente Delft een belangrijke rol vervulde. Ik vind werken in het onderwijs het mooiste dat er bestaat. Wat kan er mooier zijn dan kinderen verder brengen in het leven en kunnen bijdragen aan hun ontwikkeling en toekomst. Het horen van succesverhalen van oud-leerlingen is machtig en geeft mij steeds weer kippenvel. Prachtig om te ervaren! Dat zal ik erg gaan missen."

Afscheid
Afscheid nemen in coronatijd vraagt creativiteit. Toch is er een leuke manier gevonden die 's morgens al start. Ook geïnteresseerden kunnen deelnemen. Zie voor meer informatie de weblink bit.ly/afscheid1 of mail naar administratie.maxhavelaar@scodelft.nl. Voor Dick geldt: NIET SPIEKEN! :-)

Meer berichten