Het terras van restaurant Kruydt is flink uitgebreid (Foto: Sharman Media)
Het terras van restaurant Kruydt is flink uitgebreid (Foto: Sharman Media)

Lazy Sunday Afternoon bij Kruydt

Algemeen

DELFT – Inmiddels is restaurant Kruydt alweer een paar weken open. Vanaf 5 juli kun je er ook op zondagen terecht, voor een ‘Lazy Sunday Afternoon’!

Restaurant Kruydt is gevestigd in een prachtig historisch gebouw aan de Paardenmarkt. Met dagverse seizoensproducten en een regelmatig wisselend menu heeft het restaurant zich binnen korte tijd op de kaart gezet als één van de culinaire pareltjes van Delft. Afgelopen april bestond Kruydt twee jaar. “Helaas konden we dat niet vieren. We hadden al van alles gepland”, vertelt manager Dennis Vos. “Maar we gaan het zeker nog een keer inhalen!”

Gastvrijheid
Tot vorige week werkte het restaurant met twee shifts. “Dat strookte met onze gastvrijheidsbeleving, want je geeft mensen een beperkte tijd om langs te komen. Aan de andere kant wilden we graag meer mensen een plekje aanbieden", legt Dennis uit. "Nu de maatregelen versoepeld zijn, hebben we die tijdsloten afgeschaft. We willen weer gastvrij zijn. Je bestelt een aantal gangen, neemt een fijn wijnarrangement – dan wil je daar ook lekker de tijd voor kunnen nemen. Gelukkig kan dat nu weer.”

Lichtplan

De afgelopen maanden heeft het personeel van Kruydt niet stilgezeten. Het terras is met een flink aantal stoelen uitgebreid en er is een grote buitenbar gebouwd. “We hebben er een aantal nieuwe, grote parasols bij, die ’s avonds gezellig worden verlicht. Met de heaters aan kun je daar ’s avonds nog heerlijk zitten”, informeert Dennis. “En de laatste weken hebben we anderhalve kilometer aan kabel in het plein verwerkt, want er komt een lichtplan. Dat is ontwikkeld door studenten van de TU Delft en wordt binnenkort uitgevoerd. Dus de boompjes zijn straks helemaal verlicht, er komen lichtbundels op de muren en ook het paardenkunstwerk achterop het plein wordt verlicht. Het is straks nog toffer om hier op het terras te zitten – het gaat er fantastisch uitzien.”

Lazy Sunday Afternoon
Vanaf 5 juli is Kruydt ook op zondagen geopend. Voorheen was het restaurant op deze dagen gesloten. “We zijn twee en een halve maand niet open geweest, dus we wilden wel wat extra’s doen. We willen de gasten graag iets bijzonders bieden”, vertelt Dennis. “Dus vanaf 5 juli zijn we ook open met ‘Lazy Sunday Afternoon’. De gasten worden op zo’n middag ontvangen met een aperitiefje en wat kleine bites. Daarna serveren we vier lekkere gerechtjes en we sluiten af met een koffie en friandises. Je kunt reserveren tussen 12.00 uur en 16.00 uur en dat loopt uit naar de vroege avond. Dit vind je op deze manier verder niet in Delft!”