De organisatie van Knapsack (Foto: Jasper van den Ende)
De organisatie van Knapsack (Foto: Jasper van den Ende)

Verrassende variant Knapsack Festival

Algemeen

DELFT - De tweede editie van het wereldse Knapsack Festival krijgt dit jaar een heel andere vorm. Daar waar veel festivals geen doorgang vinden, kiest de organisatie van het Delftse festival voor een doorstart met innovatieve variant. Knapsack Festival wordt dit jaar 'Knapsack Weekend Delft Sessies'.

In november 2019 vond de eerste editie plaats van het driedaagse Delftse festival Knapsack. Bezoekers ontdekten meer dan honderd wereldse acts op dertig locaties in de stad en maakten zo een festivalreis. In verband met de huidige maatregelen wordt de organisatie dit jaar uitgedaagd om een nieuwe vorm te bedenken. “Als creatievelingen laten we ons niet uit het veld slaan, we willen met het festival iets voor de stad terugdoen”, aldus Nick Keijzer.

Weekend Delft Sessies
Knapsack Festival maakt dit jaar tien professionele videoproducties van sessies met regionale artiesten. Bijzonder is dat de muzikanten, dansers en kunstenaars spelen op de mooiste en meest verrassende locaties van Delft. In het groen, op het dak, dat ene prachtige hofje. Van musea tot natuur en van historie tot architectuur. In de video’s wordt meteen interessante informatie over de Delftse highlights gedeeld. Zo nodigt het festival mensen uit de regio en daarbuiten uit voor een bezoek aan Delft. Tim van den Eijk : “Zie het als een soort Tour-De-France-effect: je kijkt naar het spel, maar geniet meteen van de omgeving.”

Fysiek festival
De organisatie onderzoekt momenteel de mogelijkheden om in september ook nog een kleinschalig fysiek festival te organiseren. Het idee is ontstaan om de bezoekers veilig op verschillende locaties te ontvangen en de podia op verrassende wijze rond te laten reizen. Hans Dunlop: “We hebben heel goed contact met de gemeente Delft en ook de Rabobank helpt enthousiast."