Sasha Goulooze is osteopaat en heeft haar eigen praktijk in Delft: Paramedisch centrum Goulooze. (Foto: PR)
Sasha Goulooze is osteopaat en heeft haar eigen praktijk in Delft: Paramedisch centrum Goulooze. (Foto: PR)

'Een osteopaat kijkt naar de bewegelijkheid van het lichaam'

Algemeen

DELFT - Sasha Goulooze is osteopaat en heeft haar eigen praktijk in Delft: Paramedisch centrum Goulooze, gevestigd in kamer 128 van Delftstede aan de Phoenixstraat. 

“Ik zit sinds 2005 in Delftstede en heb daarvoor twaalf en een half  jaar in Leiden als fysiotherapeut gewerkt. Door die vooropleiding in fysiotherapie, gevolgd door een gedegen, vijfjarige osteopathiestudie in Antwerpen, kan ik mezelf gespecialiseerd noemen in het bewegingsapparaat”, vertelt Sasha. “Om bij te blijven volg ik regelmatig nascholingen, van osteopathie in de sport tot kinderosteopathie. Ook heb ik een opleiding orthomoleculair voedingsdeskundige gedaan. Ik probeer deze kennis te integreren in mijn osteopathische behandelingen.”

Bewegelijkheid
Wat houdt haar werk in? “Als osteopaat kijk ik naar de bewegelijkheid van het hele lichaam”, legt zij uit. “Door middel van testen onderzoek ik alle gewrichten om zo een beeld te krijgen van hoe een lichaam op dat moment functioneert. Want vaak zitten pijnklachten niet op de plek waar de fixatie zit die dit alles veroorzaakt, maar elders. Veel beperkingen van gewrichten komen vanuit het ophangsysteem van de organen, de zogenaamde fasciale structuren. Die kunnen bijvoorbeeld bij een spastische darm zorgen voor fixaties in de onderrug. Ook door littekens, van bijvoorbeeld een keizersnede of andere buikoperaties, kunnen ook weer fixaties in het bewegingsmechanisme ontstaan. Door het behandelen van de fixaties in het orgaan-ophang-systeem worden ook de fixatie in bijvoorbeeld de rug of schouders opgelost. De mensen die bij komen zijn van alle leeftijden. Baby's met darmkrampjes, een voorkeurshouding of afgeplatte hoofdjes, kinderen met buikklachten, sporters met blessures en volwassenen met klachten als Prikkelbaar Darm Syndroom, schouderklachten, rugklachten, nekklachten en vele andere klachten.”

Weer aan de slag
Ook Sasha heeft natuurlijk te maken gekregen met de gevolgen van corona. “Tijdens de lockdown heb ik helaas twee maanden niks kunnen doen, maar nu ben ik gelukkig weer vol aan de slag om mensen die met al dat thuiswerken achter laptopjes op de keukentafel weer een beetje beter te laten functioneren”, lacht Sasha. “Een behandeling duurt bij mij 45 minuten tot een uur, waarin ik altijd begin met een onderzoek en evaluatie van de stand van zaken op dat moment en de resultaten van de vorige behandeling. Deze behandelingen vallen onder de aanvullende verzekering en worden deels vergoed door de verzekering. Meestal begin ik met één behandeling in de vier weken. Dit wordt naarmate het beter gaat en indien mogelijk afgebouwd naar eens per zes weken en tenslotte tot eens per 2 maanden.”

Benieuwd wat Sasha voor u kan betekenen? Kijk dan eens op www.pmc-goulooze.nl voor meer informatie, of neem contact op via tel. 06 118 006 82 .