Logo delftopzondag.nl
Chris Ronteltap (links) overhandigt plaquette aan projectontwikkelaar Menno Rubbens
Chris Ronteltap (links) overhandigt plaquette aan projectontwikkelaar Menno Rubbens (Foto: )

Projectontwikkelaar ontvangt plaquette

DELFT – Op donderdag 2 juli heeft de voormalig directeur van het Legermuseum Chris Ronteltrap een plaquette overhandigd aan Menno Rubbens, projectontwikkelaar van ArsenaalDelft.

De plaquette is gemaakt door kunstenaar Cees Braat, die vormgever was bij het Legermuseum. Toen in 2013 het Legermuseum afscheid nam van Delft, is de plaquette aangeboden aan de toenmalige burgemeester van Delft, Bas Verkerk, als blijvende herinnering aan de Delftse periode van het legermuseum.
“Het is bijzonder om dit aandenken aan het Legermuseum overhandigd te krijgen”, vertelt Menno Rubbens, directeur van cepezedprojects, de projectontwikkelaar van ArsenaalDelft. “De plaquette zal een mooie plek krijgen in het nieuwe ArsenaalDelft”
In 2015 is het Legermuseum verkocht aan de ontwikkelcombinatie ArsenaalDelft, die bestaat uit cepezed projects B.V. uit Delft en Driestar B.V. uit Utrecht. Het gebouw wordt heringericht als een hotel, restaurant en tentoonstellings- en congresruimte. “Zoals het er nu naar uitziet zal in het tweede kwartaal van 2021 het ArsenaalDelft in de nieuwe functie helemaal in gebruik zijn, we proberen delen al eerder open te hebben maar dat is met de huidige Corona situatie nog moeilijk te voorspellen”, aldus Rubbens.

Meer berichten