Logo delftopzondag.nl
Virtuele expositie kunstvakken
Virtuele expositie kunstvakken (Foto: )

Unieke virtuele expositie kunstvakken

YPENBURG - De jaarlijkse expositie van leerlingen van de kunstvakken van de mavo, havo en het vwo kan dit jaar door het coronavirus niet fysiek op Lyceum Ypenburg plaatsvinden. Als alternatief is er een virtuele expositie ontwikkeld, waarbij je vanaf 26 juni op een bijzondere manier virtueel langs het werk van de leerlingen wordt geleid.

Leerlingen van de vakken tekenen, handvaardigheid en de ateliergroepen exposeren normaal gesproken aan het einde van ieder schooljaar hun werk een maand lang in school. De exposities worden verrassend goed bezocht door familie, vrienden, docenten en oud-leerlingen. Helaas is dit door de maatregelen rondom het coronavirus dit schooljaar niet mogelijk. Lyceum Ypenburg gaf vormgever Tim Coster opdracht om een virtuele expositie te ontwerpen en daar is een prachtige expositie op maat uit voortgekomen. Het thema van de tentoonstelling is 'De verruimde blik'.

Talenten van het jaar
Tijdens de expositie zullen de leerlingen de digitale bezoekers meenemen in hun eigen universum. Daarnaast wordt ook dit jaar het 'talent van het jaar' en het 'aanstormend talent van het jaar' gekozen. Wie deze talenten dit jaar zijn, wordt bekendgemaakt in het interview met rector Rineke van Meeteren dat tijdens de tour plaatsvindt. Het werk van het 'talent van het jaar' wordt door de school aangekocht en komt op een mooi plekje in het schoolgebouw te hangen. Rector Rineke van Meeteren licht in het interview toe waarom deze winnaars zijn gekozen en hoe zij het proces heeft ervaren om een tot die keuze te komen. Een expositie die je niet mag missen!

Zelf meemaken?
De expositie is vanaf vrijdag 26 juni 16.00 te bewonderen op de website www.lyceumypenburg.nl. Je vindt de tentoonstelling bij Het laatste nieuws.

Meer berichten