Logo delftopzondag.nl
Susan en Evert van Winden stoppen ermee na 37,5 jaar
Susan en Evert van Winden stoppen ermee na 37,5 jaar (Foto: )

Keurslager Van Winden sluit de deuren

DELFT - Evert en Susan van Winden stoppen ermee. Na 37,5 jaar slageren gaan zij van hun welverdiende rust genieten. Keurslager Evert & Susan van Winden is al die jaren gevestigd geweest in winkelcentrum Buitenhof aan de Vrijheidslaan.

Evert stapte al op zijn vijftiende in het slagersvak. "Toen reed ik bestellingen rond en maakte ik de slagerij schoon. Op mijn zestiende ging ik echt in een slagerij werken, in Den Hoorn. Daarna volgden nog vele andere zaken, totdat ik deze slagerij overnam en voor mijzelf begon. Susan deed in de beginjaren voornamelijk de administratie, maar naarmate onze kinderen ouder werden ging ook zij het slagersvak steeds meer beoefenen. We hebben de zaak samen met veel passie gerund." Wat Evert al die jaren zo veel plezier heeft geboden, is het klantcontact. "Elke klant is anders en wil een ander stuk vlees. Het is als keurslager mooi om de mensen van prachtig vlees te kunnen voorzien. Of van mooie streekproducten zoals eieren, melk en kaas. Ik ben blij dat wij dat hier al die jaren hebben kunnen bieden."

Afscheid
Evert is nu in totaal vijftig jaar slager, wat hij ziet als een goed moment om te stoppen. "Het werk doe ik nog altijd met veel plezier, maar het is een keer mooi geweest. Het is moeilijk om afscheid te nemen, maar gelukkig draag ik alle mooie herinneringen altijd met mij mee. Bijvoorbeeld de momenten waarop wij hier met het hele gezin hebben gestaan, omdat de kinderen wilden bijspringen in drukke tijden." Wat Evert nu gaat doen? "In ieder geval niet stilzitten! Ik ga weer fuchsia's kweken, wat ik altijd graag deed, en heb nu de tijd om weer eens een keer te gaan vissen of wandelen. En wellicht spring ik nog een keer bij, als mijn collega-slagers hulp kunnen gebruiken!"

Meer berichten