Veilig en verantwoord schoon bij Idenburg Car Wash. (Foto: PR)
Veilig en verantwoord schoon bij Idenburg Car Wash. (Foto: PR) Foto: Jeroen Verzijden

Idenburg Car Wash legt nog meer focus op kwaliteit en duurzaamheid

Algemeen

DELFT - Bij Idenburg Car Wash op de Schieweg 81 kun je al sinds jaar en dag terecht voor veilig, grondig èn milieubewust autowassen. Maar wat goed is, kan nog beter. Idenburg gaat de autowasstraat upgraden en vergroenen. Letterlijk.

Superzachte foamborstels, zacht water uit eigen waterput dat geen kringen achterlaat en voorwas door een medewerker: voor je auto is een ritje door de wasstraat van Idenburg Car Wash eigenlijk een soort schoonheidsbehandeling. “Toch is wassen geen luxe”, vertelt mede-eigenaar Erik Idenburg. “Je auto goed schoonhouden is belangrijk voor het behoud van de lak. In de zomer kunnen insecten inbranden op in je lak en remslijpsel in je velgen wat blijvende schade kan veroorzaken. En bij een vuile auto kan het voor komen dat sensoren en systemen zoals achteruitrijcamera's minder goed werken.” 

Milieubewust
Wie milieubewust bezig wil zijn kan beter naar een wasstraat gaan dan zelf met een emmertje sop op straat aan de slag te gaan. “Niet alleen gebruiken we in het hele bedrijf de minst schadelijke schoonmaakproducten, het vuile water, waar ook schadelijke stoffen in zitten, vangen we netjes op in ons vuilwatersysteem. Zo wordt het op verantwoorde wijze afgevoerd”, legt Erik uit. Idenburg Car wash voldoet dan ook aan alle strenge milieueisen. En toch gaan ze nog een stapje verder in kwaliteit en duurzaamheid: op 22 juni is onze wasstraat een dag dicht omdat we dan de voorwasvloer vervangen”, vertelt Erik. “Net als bijvoorbeeld bij tankstations moet de vloer vloeistofdicht zijn en aan alle milieueisen voldoen. Daarnaast gaan we het terrein van de wasstraat letterlijk vergroenen, met planten.”

Kortingsactie 
Over tankstations gesproken. Veel mensen die bij Makro Delft tanken komen met hun tankbon naar Idenburg Car Wash voor een wasbeurt met korting. Op dit moment wordt het Makro-tankstation verbouwd, maar Idenburg geeft tòch korting: “In de periode dat het tankstation gesloten is, betaalt u voor ons duurste wasprogramma (nr. 1) in plaats van vijftien euro slechts tien euro.” De verwachting is dat het totaal vernieuwde Makro-tankstation begin augustus weer open gaat. “Tegen die tijd gaan we een leuke actie doen, dus houd onze website en facebook in de gaten.” Wie liever zelf zijn auto wast, kan 24/7 terecht in één van de 5 ruim opgezette wasboxen van Idenburg Car Wash waarvan een speciaal voor campers verhoogd is. Je hebt hier de beschikking over alle was mogelijkheden, kunt gratis je auto stofzuigen en ook hier geldt; het afvalwater wordt keurig opgevangen en op een goede manier afgevoerd. Zo ben je verantwoord bezig!

Idenburg Car Solutions neemt haar verantwoording als het gaat om de naleving van de RIVM- regels rondom het coronavirus. Wie zijn of haar auto laat onderhouden in de werkplaats of de wasstraat bezoekt, kan er zeker van zijn dat dit veilig kan.