Logo delftopzondag.nl
Lezing Mundo Resink - Van Steeleconomie naar Heeleconomie
Lezing Mundo Resink - Van Steeleconomie naar Heeleconomie (Foto: Yolanda Wevers)

Van Steeleconomie naar Heeleconomie

SCHIPLUIDEN - Mundo Resink neemt je mee op een ontdekkingstocht die zijn wereld ondersteboven zou zetten. Maar hij komt vooral mét ons ontdekken. Dus neem je verlangens, frustraties en nieuwsgierigheid mee, stel jezelf open voor een wijsheid die er misschien allang is, en vertrek een paar uur later met een frisse blik, inspiratie, en - wie weet - te gekke ideeën. Deze avond is niet alleen voor volwassenen. Jongeren en kinderen zijn ook en juist welkom!

In onze maatschappij zijn veel dingen normaal terwijl ze dat eigenlijk niet zijn. Is het bijvoorbeeld normaal dat we elk jaar harder werken om hetzelfde te kunnen blijven doen? Dat we wereldwijd twee keer zoveel voedsel produceren als er nodig is, terwijl we een derde tot de helft van dat voedsel weggooien en miljoenen mensen honger lijden? Of dat we elke dag betalen voor het recht om te wonen op een aarde die van niemand is? Wat nou als we ‘normaal’ omdraaien? Hoe ziet de wereld er dan uit? En hoe kunnen wij die wereld zelf, nú, creëren?

Onderzoek
Mundo Resink leefde, reisde en werkte in 2016 tien maanden zonder geld. Het experiment werd deel van een groter onderzoek, niet alleen naar geld, maar naar wat werkelijk leven, met elkaar en met de aarde, betekent. Hij maakt korte films, schrijft over zijn inzichten en geeft lezingen en workshops. Zijn doel? De handreiking geven die hij zelf zo gemist heeft. Filmpjes, verhalen en meer informatie, onder meer over zijn boek Geld Gaat Nooit Over Geld, vind je op www.AstronautenOpAarde.org.

Informatie
Datum: woensdag 24 juni. Aanvang: 20.00 uur. Prijs: 16,50 euro. Inclusief maaltijd: 37 euro. Locatie: Op Hodenpijl, Schipluiden (vlakbij Delft).

Reserveren kan via www.ophodenpijl.nl

Cheyenne Toetenel
Meer berichten