Donny van den Bos hoopt als technisch manager op dezelfde successen voor Den Hoorn als hij als aanvoerder behaalde. (foto: Roel van Dorsten)
Donny van den Bos hoopt als technisch manager op dezelfde successen voor Den Hoorn als hij als aanvoerder behaalde. (foto: Roel van Dorsten) Foto: Roel van Dorsten

Van den Bos technisch manager Den Hoorn

Algemeen

DEN HOORN - Donny van den Bos is vanaf komend seizoen de eerste technisch manager van SV Den Hoorn.

Van den Bos, in het grootste deel van het vorige decennium aanvoerder van de Midden-Delflanders, kijkt uit naar zijn nieuwe positie. "De club heeft in de afgelopen jaren aardige stappen gezet en het idee om á la bijvoorbeeld 's Gravenzande en Westlandia een technisch manager aan te stellen, leeft al een paar jaar."

Profielschets
Het is niet vreemd dat de clubleiding bij Van den Bos terecht kwam. "De club heeft in Edger Kuntz al een aantal jaar een hoofd jeugdopleiding en de wens was om bij de senioren zo iemand aan te stellen. In de profielschets kwam naar voren dat werd gezocht naar iemand die de club goed kent en die dicht bij de spelers staat. Ik denk dat dat voor mij wel geldt."
Van den Bos, die twee jaar geleden een punt zette achter zijn actieve carrière en afgelopen seizoen assistent was van hoofdtrainer Thomas Duivenvoorden, is vanaf begin van het seizoen verantwoordelijk voor de selectie van Den Hoorn. "In principe moet ik ervoor zorgen dat er een groep spelers staat waar de technische staf, onder leiding van Sieme Zijm, mee uit de voeten kan. Daarbij hebben we de ambitie om op termijn door te groeien naar de hoofdklasse."

Herkenbaarheid
De bedoeling is dat Den Hoorn dit met een zo herkenbaar mogelijk elftal doet. "Er is ontzettend veel talent binnen deze vereniging. De kern van het elftal, minstens acht spelers, moet uit eigen jongens bestaan. Dit willen we aanvullen met jongens van buitenaf die specifieke kwaliteiten hebben die we niet in huis hebben. Ook voor het publiek moet het leuk blijven om bij Den Hoorn te komen."
Van den Bos hoopt op zo min mogelijk verloop in de selectie. "De faciliteiten zijn goed, het publiek is fantastisch en we onderzoeken hoe we de randvoorwaarden nóg beter kunnen maken om spelers te binden."