Eugene Bakker maakt een echo om inzicht te krijgen in het aangetaste gebied.  (Foto: PR)
Eugene Bakker maakt een echo om inzicht te krijgen in het aangetaste gebied. (Foto: PR)

Nieuwe behandelmethode van peesklachten bij Fys'Optima Delft

Algemeen

DELFT - Heeft u last van pijn aan een bepaalde pees of spier zoals de achillespees, kniepees, hielspoor, tenniselleboog, of schouderklachten? Misschien kunnen we u dan helpen middels PNE (Percutaneous Needle Electrolysis) in combinatie met flywheel training.

Tijdens het behandeltraject werken fysiotherapeuten, Eugène Bakker, Rutger van Hulsen en Ferry Ammerlaan nauw met elkaar samen om het beste resultaat te bereiken. PNE is een nieuwe behandelmethode voor korte en langdurige klachten aan de pezen en van de spieren. De in Spanje ontwikkelde therapie is een bewezen effectieve behandeltechniek die de afgelopen jaren met goed resultaat is gebruikt in de (top)sportwereld.

Inzicht en effect
De PNE-behandeling start met het maken van een echo om zo een goed inzicht te krijgen in het aangetaste gebied waar de klacht uit voorkomt. Wanneer blijkt dat PNE de juiste behandelmethode voor u is, brengt de fysiotherapeut onder echogeleiding een dun naaldje in de aangedane structuur. Via het naaldje wordt kortdurend stroom toegediend. Hierdoor ontstaat er een electrolytisch effect wat leidt tot een sterke toename van het herstellend vermogen van het weefsel.
Fysiotherapeut en echografist Eugène Bakker heeft verschillende opleidingen voor electrolysis gedaan en is tevens docent PNE in Nederland. Hij voert de PNE behandeling dan ook uit.

Flywheel training
Naast de behandeling met PNE is het veelal aan te raden de pezen en spieren te trainen. Een nieuwe en zeer effectieve manier is flywheel training. Bij flywheel training zijn de gewichten uit de traditionele krachttrainingsapparatuur vervangen door een op een as gemonteerd draaiend vliegwiel. Het vliegwiel werkt als een soort 'jojo', hoe harder je eraan trekt, hoe meer weerstand je ondervindt. Door het terugdraaiende vliegwiel wordt u gedwongen om een ‘retour’ beweging te maken, dit betekent dat de spier zich moet verlengen en aanspannen tegelijk. Hierdoor train je niet met conventionele gewichten, maar ben je aan het trainen op vermogen. Het gebruik van flywheel training zorgt voor een optimale belasting tijdens je training, en zorgt voor een positief effect op vergroten van spierkracht en het verbeteren van kwaliteit van bindweefsel en spierweefsel. Fysiotherapeuten Rutger van Hulsen en Ferry Ammerlaan zijn beiden gespecialiseerd in het geven van flywheel training.

Voor meer informatie kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen via telefoonnummer 015-2565900 of email: info@fysoptimadelft.nl