'Niets is onmogelijk waar het wensen omtrent het laatste afscheid betreft'
'Niets is onmogelijk waar het wensen omtrent het laatste afscheid betreft'

Afscheid in coronatijd

Algemeen

DELFT - Bij leven had ze het altijd gezegd. "Bij mijn afscheid wil ik een drankje en gefrituurde hapjes. Een patatje, een kaassoufflé, een lekkere frikandel, en wat ik het belangrijkste vind, Croquetten van Dungelmann."

Voor de lezers: Dungelmann is een puur Haags bedrijf, wat al jaren bekend staat als DE Croquetten leverancier. Maar ja het is 'coronatijd', een tijd waar ook uitvaartverzorgers mee te maken hebben. Maximaal dertig personen, anderhalve meter afstand, geen groepsvorming en, niet onbelangrijk, consumpties onder strikte voorwaarden.

Niets is onmogelijk
"Wat moeten wij organiseren om de wens te respecteren en uit te voeren? Moeilijk? Jazeker. Onmogelijk? Niets is onmogelijk waar het wensen omtrent het laatste afscheid betreft. Nu hebben wij de beschikking over uitvaartcentrum de Schakel. Een intiem, klein uitvaartcentrum midden in Delft, maar toch min of meer landelijk gelegen. Met een stuk eigen terrein met voldoende ruimte om een frietkraam te laten plaatsen. De firma, Friet-uurtje is , bij uitstek geschikt voor een dergelijk doel. En dat hebben wij georganiseerd. Met inachtneming van de, door het RIVM gestelde regels, buiten, wat statafels, wat klapstoeltjes en, inderdaad, een 'patatje met', een kaassoufflé, een frikandel en de gewenste Dungelmann Croquetten. Voor ons, en voor de nabestaanden een uniek en onvergetelijk afscheid. Voor ons, Cheryl en Bert, van uitvaartcentrum de Schakel een gevoel van voldoening in deze moeilijke, onzekere en angstige coronatijd."

Yarden & van Proosdij
Uitvaartcentrum de Schakel
Muyskenlaan 1
06 3077 6650
bert.vanproosdij@yarden.nl