CLD-scholieren zijn finalisten in de challenge 'Creating space for children’
CLD-scholieren zijn finalisten in de challenge 'Creating space for children’

Leerlingen van CLD in finale van Vakkanjers

Algemeen

DELFT - Leerlingen van het Christelijk Lyceum Delft hebben een ticket naar de landelijke finale van Vakkanjers in de wacht gesleept tijdens de halve finales van Vakkanjers. Hier presenteerden teams van ruim honderd scholen hun oplossingen en ideeën om jongeren meer te laten bewegen, in opdracht van de Johan Cruyff Foundation.

De teams kwamen met allerlei verschillende ontwerpen. Denk aan een schommel geschikt voor iedereen, ook kinderen in een rolstoel of die blind zijn, tot een veelzijdig plein die door middel van lichtjes gebruikt kan worden voor bijna alle sporten! “Er zaten ontzettend veel originele ideeën tussen”, aldus Desmond Post, jurylid namens de Cruyff Foundation. “Voor de jury was het lastig kiezen. We zijn enorm benieuwd hoe de winnaars hun ontwerp nog verder gaan perfectioneren voorde finale.”
Het winnende team van het CLD maakte de PowerSwing, een schommel waarbij je door de beweging d.m.v. een dynamo elektriciteit opwekt en hiermee bijvoorbeeld je mobiel op kunt laden. Hiermee plaatsten ze zich voor de finale van Vakkanjers. Op 11 juni vindt de finale plaats via een live uitzending die online uitgezonden wordt.

Benieuwd? Volg dan www.vakkanjers.nl.