Logo delftopzondag.nl
De initiatiefnemer wil op deze plek wekelijks een andere boodschap aanbrengen
De initiatiefnemer wil op deze plek wekelijks een andere boodschap aanbrengen (Foto: )

Hart onder de riem bij station Delft

DELFT - De Delftse Sybolt Harkema heeft een initiatief ontplooid voor Delft Centraal Station. Op het dak van de antieke Salonboot Tromp lezen voorbijgangers nu in het groot een gedicht van Merel Morre.

Het gedicht dient als steun in de rug voor iedereen in deze coronacrisis. Nu alle rondvaartschepen stilliggen wil de rondvaartorganisatie op deze manier toch iets positiefs bijdragen.

Dichter
De Tromp is in 1938 gebouwd als commandant sloep in opdracht van de Nederlandse Marine. Op het dak van de antieke salonboot is een gedicht van de bekende tekstschrijver en dichter Merel Morre geplaatst. Zij was direct enthousiast over het idee toen de initiatiefnemer haar benaderde. Zij schreef dit gedicht naar aanleiding van de toespraak van Mark Rutte op 16 maart en roept de lezer op om, ondanks het houden van fysieke afstand, toch juist nu om te kijken naar de ander.

Wekelijks
Gezien de positieve reacties, wil de initiatiefnemer kijken of het mogelijk is wekelijks een nieuw gedicht of boodschap op het schip aan te brengen. Hij roept passanten op foto’s te maken en het ‘hart onder de riem vanuit Delft’ door te sturen door het hele land. Mensen kunnen zich melden met een suggestie via www.salonbootdelft.nl.

Nederlanders, Nederlanders
let een beetje op elkaar

houd afstand
maar ook oog voor elkaar

kijk een beetje om
kijk en beetje uit

kijk een beetje naar elkaar om
kijk een beetje naar elkaar uit

houd afstand
en daardoor juist
oog voor elkaar

#corona

Meer berichten