Een moment tijdens het Varend Corso 2019 (Foto: Koos Bommelé)
Een moment tijdens het Varend Corso 2019 (Foto: Koos Bommelé)

Varend Corso 2020 verplaatst naar 2021

Algemeen

DELFT / NAALDWIJK – Het had de revival moeten worden van het Varend Corso in het eerste weekeind van juli. De organisatoren kozen voor een uitbreiding van het varende bloemenfeest met een dag. Bovendien zou een lang gekoesterde wens in vervulling gaan, een tocht naar Den Haag.

‘Showtime’ had alles in zich om een geweldig succes te worden, er werd een deelnemersrecord behaald en de vrijwilligers stonden bij wijze van spreken te trappelen om aan de slag te gaan. En toen kwam Corona, het alles ontwrichtende virus, dat ook het corso in de war stuurde.

Cancelen
“Uiteindelijk hebben we besloten om het corso voor 2020 te cancelen”, zegt een teleurgestelde Rob Baan, voorzitter van het corso. “Westland en zijn kwekers worden keihard geraakt door het virus. Voor kapitalen aan bloemen en planten worden dagelijks vernietigd. Het is echt om te janken als je dagelijks voor miljoenen aan schitterende bloemen en planten de vernietiger in ziet gaan. Als je dat op een rij zet dan snap je dat we niet bij die geplaagde kwekers aan kunnen kloppen om bloemen en planten en financiële ondersteuning voor het corso. Voordat we het besluit tot afgelasting namen werden we al geconfronteerd met een aantal kernen en commerciële deelnemers die bij nader inzien van deelname afzagen.”

2021
De 22ste editie van het Varend Corso staat nu gepland voor het eerste weekeind van juli in 2021. “Van 1 tot en met 4 juli zal het corso, met als thema ‘Showtime’ de nieuwe route bevaren. Jammer die noodgedwongen pauze, maar ik ben ervan overtuigd dat we met de inzet van velen volgend jaar terugkomen met een schitterende corso.”

Zie voor meer informatie over het Varend Corso en het genomen besluit de website, www.varendcorso.nl.