Logo delftopzondag.nl
Marlies van der Velden en Jaco van Dijk brengen planten en bloemen rond in tijden van het coronavirus (foto: mvdv)
Marlies van der Velden en Jaco van Dijk brengen planten en bloemen rond in tijden van het coronavirus (foto: mvdv) (Foto: )

Planten en bloemen voor de zorg

DELFGAUW – De maatregelen omtrent het coronavirus treft vele bedrijven, particulieren en ook de tuinbouw moet eronder lijden. Je kunt hier op verschillende manieren mee omgaan. Marlies van der Velden van De Bloeiende Kas en haar buurman Jaco van Dijk en meerdere kwekers uit de noordpolder tussen Pijnacker en Delfgauw pakken dit op een bijzondere manier aan en maken veel mensen blij met hun geweldige actie!

“Door het coronavirus zitten we met veel onverkochte planten en bloemen”, vertelt Marlies. “Daarom hebben mijn buurman Jaco en ik in de buurtgroepsapp gevraagd wat men ervan zou vinden als we planten bij zorginstellingen en ouderen rondbrengen. De reacties waren superpositief en de buurtgenoten helpen graag mee!”

Planten voor de zorg
“Afgelopen week heb ik samen met mijn buurman Jaco van Dijk besloten om de planten en bloemen van de kwekers uit de noordpolder, uit te delen aan de medewerkers in de zorg en aan kwetsbare ouderen. Als blijk van dank en waardering voor het fantastische werk dat wordt verricht en ook ouderen verdienen extra liefde in deze tijd. Daarnaast is het natuurlijk ook gewoon zonde als de mooie planten en bloemen weggegooid worden, terwijl er zoiets moois mee kan worden gedaan en vele mensen er blij van worden”, vertelt Marlies.

Het langsbrengen
“We benaderen zorginstellingen om te vragen of zij belangstelling hebben in de planten en bloemen en dan komen wij die langsbrengen”, vertelt Marlies. “Afgelopen dinsdagochtend ben ik bij Zorgboerderij Buitengewoon geweest en de reacties waren echt overweldigend. Mensen waren zo blij dat er aan ze gedacht wordt en ze waarderen het heel erg. We zijn deze week ook nog langs geweest bij zorginstellingen van Pieter van Foreest. Veenhage in Nootdorp en de Weidevogelhof in Pijnacker. De Zonnebloem hebben we natuurlijk niet overgeslagen. De planten en bloemen die we daarnaartoe hebben gebracht, worden verdeeld onder de oudere bewoners van Pijnacker.“

Meer berichten