Aftrap Kleurrijke Delvenaar bij Molen de Roos (foto: Herman Zonderland).
Aftrap Kleurrijke Delvenaar bij Molen de Roos (foto: Herman Zonderland). Foto: Herman Zonderland

Bekendmaking kleurrijke Delvenaar

Algemeen

DELFT - Op 6 februari a.s. waant Molen de Roos zich weer in het spekkie-gekleurde licht voor het Kleurrijke Delvenaar evenement.

De Kleurrijke Delvenaar is een eretitel die vorig jaar voor het eerst (postuum) werd uitgereikt aan Joost Verhoeff, de man die tijdens zijn leven Delft een beetje mooier, kleurrijker en eensgezinder maakte. Dit jaar vindt de bekendmaking van deze eretitel weer plaats op 6 februari, de geboortedag van Verhoeff. De eretitel zal gegeven worden aan een kleurrijke Delvenaar die zich in de voetsporen van Verhoeff met hart en ziel inzet voor de stad. De jury kiest een persoon die laat zien dat je met creativiteit en 'omdenken' de verbinding kunt zoeken en samen op weg kunt gaan om Delft nog kleurrijker, vrolijker en eensgezinder te maken. Via een media-oproep konden potentiële Kleurrijke Delvenaren worden aangedragen. Inmiddels is de jury druk bezig met de nominatie.

Interessante lezingen
Het evenement moet mensen inspireren en verbinden. Dit door een inspirerend programma aan te bieden voor geïnteresseerde Delftenaren. De initiatiefnemers hebben zich dit jaar laten inspireren door het thema Blue Zones. Blue Zones zijn plekken op aarde waar de mensen langer, gezonder en gelukkiger leven zonder dat zij de natuurlijke bronnen van de aarde uitputten. Vier inspirerende sprekers zullen de aanwezigen vanuit hun expertise meenemen op de Blue Zone-tour. Aan het einde van de avond reikt burgemeester Marja van Bijsterveldt de trofee uit aan de door de jury gekozen Kleurrijke Delvenaar 2020.

Hoe, wat, waar
Donderdag 6 februari 2020
Molen de Roos
Phoenixstraat 111, Delft
17.30 uur- 20.30 uur
Entree incl. maaltijdsoep, drankjes, muziek en lezingen 35 euro