Bestuurslid van Inloophuis Debora, Caroline Peters, en wethouder Hanneke van de Gevel tijdens de officiële opening
Bestuurslid van Inloophuis Debora, Caroline Peters, en wethouder Hanneke van de Gevel tijdens de officiële opening

Inloophuis Debora geopend in Pijnacker

Algemeen

PIJNACKER - De diagnose kanker heeft een enorme invloed op het leven van mensen, patiënten en hun dierbaren. Niet alleen fysiek is deze ziekte zwaar, ook emotioneel. Het Inloophuis Debora biedt mensen met kanker een plek waar ze terecht kunnen om in contact te komen met lotgenoten.

Afgelopen maandag heeft het Inloophuis, in aanwezigheid van wethouder Hanneke van de Gevel, ook haar deuren geopend in het centrum van Pijnacker. Hanneke van de Gevel: "Wij zijn ontzettend blij met de samenwerking met het Inloophuis Debora. De ziekte kanker heeft zoveel impact op het leven van mensen. En het is niet altijd eenvoudig om het erover te hebben. Met het inloophuis in onze gemeente is er nu ook voor onze inwoners een veilige plek waar ze in gesprek kunnen met lotgenoten en informatie of steun kunnen krijgen." Bij Buurt & Zo aan de Julianalaan 47 in Pijnacker heeft het Inloophuis Debora een eigen ruimte ter beschikking. Elke maandagmiddag staan de gastvrouwen van 13.30 uur tot 16.30 uur voor u klaar.

Ondersteuning
De gemeente Pijnacker-Nootdorp ondersteunt Stichting Debora. Het gaat om een proef van een half jaar. Bij voldoende belangstelling wordt er gekeken naar een meer permanente openstelling.

Huiselijke omgeving
Bent u op zoek naar een veilige, gastvrije en huiselijke omgeving waarin u juist even niet bezig hoeft te zijn met de ziekte kanker? Dan bent u van harte welkom in Pijnacker of Delft. Ook partners, gezinsleden en direct betrokkenen, want 'kanker heb je niet alleen'. Tijdens of nadat de behandeling is afgerond, biedt Inloophuis Debora ondersteuning bij het acceptatie- en verwerkingsproces van deze ingrijpende periode. Wilt u meer informatie over het Inloophuis Debora? Kijk dan op hun website www.inloophuisdebora.nl