Op 14 geeft professor Dave Goulson een lezing over insectensterfte
Op 14 geeft professor Dave Goulson een lezing over insectensterfte Foto: Pieter Haringsma

Lezing stop insectensterfte!

Algemeen

DELFT - Pieter Haringsma is in 2020 maar liefst 25 jaar dierenarts in Delft en wilde graag iets doen voor de stad en de dieren die daarin leven. Dit was reden genoeg voor Natuurlijk Delfland en de dierenkliniek Kalverbos om een lezing te organiseren over insectensterfte.

De lezing
Op zondag 14 juni geeft professor Dave Goulson een lezing over insecten: Averting the insect Apocalypse, Stop insectensterfte! Begin in je eigen tuin. Dave Goulson maakt inzichtelijk wat insecten voor ons doen, waarom ze achteruit gaan en waarom we haast moeten maken om het massale sterven tegen te gaan. Hij legt uit wat mensen in hun eigen leven en tuin kunnen veranderen om insecten de ruimte te geven die zij verdienen. De lezing geeft de individuele burger handvatten om een kleine maar belangrijke bijdrage te leveren aan een groot probleem. De lezing is geschikt voor alle geïnteresseerden en natuurliefhebbers.

Dave Goulson
Prof. Dave Goulson is hoogleraar biologie aan de Universiteit van Sussex en gespecialiseerd in hommels. Hij is een beroemd spreker waar het gaat om insecten ecologie en bescherming. Dave Goulson deelt zijn liefde voor- en kennis over insecten met zeer veel enthousiasme met leken middels boeken, lezingen en sociale media. In Groot Brittannië richtte hij de Bumblebee Conservation Trust op, een succesvolle organisatie ter bescherming van hommels. Dave heeft een aantal boeken geschreven over de natuur die onder meer naar het Nederlands zijn vertaald en uitgegeven: Een verhaal met een angel 2014, Geroezemoes in het gras 2015, De vlucht van de hommel 2017, De Tuinjungle 2019.

Tickets en info
Op zondag 14 juni vindt de lezing van professor Dave Goulson plaats in Theater de Veste. Tickets zijn er al voor 8,50 euro en zijn verkrijgbaar via de website van Theater de Veste.