Het Delftse ziekenhuis Reinier de Graaf organiseert een informatiebijeenkomst die helemaal in het teken staat van de ziekte kanker.
Het Delftse ziekenhuis Reinier de Graaf organiseert een informatiebijeenkomst die helemaal in het teken staat van de ziekte kanker.

Informatiedag op Wereldkankerdag

Algemeen

DELFT - Op maandag 4 februari is het Wereldkankerdag. Reinier de Graaf organiseert daarom op die dag een informatiebijeenkomst voor patiënten, hun naasten en andere geïnteresseerden.

Het doel
Wereldkankerdag heeft als doel om het bewustzijn rondom kanker te vergroten, om preventie, detectie en behandelingen aan te moedigen, maar ook om het belang van een goede kwaliteit van leven voor mensen met kanker. Wereldkankerdag 2020 staat in het teken van samenwerkende organisaties en late gevolgen bij kanker.

De ziekte
Kanker is ongecontroleerde deling van lichaamscellen. De cellen kunnen niet meer stoppen met delen en groeien in omliggende weefsels. Soms zaaien ze uit naar andere delen van het lichaam. Dat kanker een enorm heftige en intensieve ziekte is weten we allemaal, maar hoeveel weten we er nou eigenlijk over? Als je het aan de oncologieverpleegkundigen vraagt nog steeds te weinig.

Reinier de Graaf
Om meer informatie te verschaffen omtrent dit heftige onderwerp organiseert het Delftse ziekenhuis Reinier de Graaf een informatiebijeenkomst die helemaal in het teken staat van de ziekte kanker. Verschillende sprekers vertellen tijdens de bijeenkomst vanuit hun expertise dan ook meer over deze onderwerpen. Zo is er aandacht voor fertilisatiepreventie (behoud van vruchtbaarheid tijdens de ziekte kanker), complementaire zorg, en de financiële gevolgen van kanker. Deze informatiebijeenkomst in het Reinier de Graaf ziekenhuis wordt verzorgd door een team van gespecialiseerde oncologieverpleegkundigen; Marlies Verheij, Stefanie Kick, Ria Dijkshoorn en Melissa van der Hoeven. Vanaf 10.00 uur is er een route langs verschillende informatiestands vanuit de centrale hal van het ziekenhuis. Vanaf 10.25 uur is iedereen van harte welkom.