Meidenkoor Cantiamo Delft is benoemd tot het beste koor uit Zuid-Holland
Meidenkoor Cantiamo Delft is benoemd tot het beste koor uit Zuid-Holland

Cantiamo Delft beste koor Zuid-Holland

Algemeen

DELFT - Meidenkoor Cantiamo Delft heeft de provinciale competitie van het Nederlands Koorfestival gewonnen.

De overwinning
Het is feest voor meidenkoor Cantiamo uit Delft. Op zaterdag 18 januari 2020 namen zij deel aan de provinciale competitie van het Nederlands Koorfestival. Het koor heeft in het Theater Zuidplein te Rotterdam, onder leiding van Bertram Treling, de titel 'beste koor van Zuid-Holland' weten te behalen en mag zich nu een jaar lang zo noemen. De voorbereidingen voor de landelijke competitie van 6 juni, zullen binnekort van start gaan.

Goed gevoel
"Dit gevoel is zo goed," zegt Sharon de Groot, secretaris van Cantiamo Delft. "Na de zomerstop zijn we begonnen met de voorbereidingen en dit verliep eigenlijk heel goed. We hadden niet verwacht dat we zouden winnen. Natuurlijk hadden we wel de intentie. Leuk is dat we we vele positieve reacties van de andere koren ontvingen en daardoor begonnen toch wel te denken dat we weleens zouden kunnen winnen. Nou dit was ook zo." Op 6 juni 2020 staat Cantiamo Delft namens de provincie Zuid-Holland in Tivoli Utrecht in de landelijke competitie van het Nederlands Koorfestival. De winnaars uit alle andere provincies zullen hier uiteraard ook bij aanwezig zijn."

Cantiamo Delft
Cantiamo is een Delfts koor van meiden tussen de 15 en 35 jaar. Met dirigent Bertram Treling en zangcoach Jitske Bras repeteren zij elke woensdagavond aan het Noordeinde in Delft. Ze zingen een gevarieerd repertoire, van close harmony, pop en musical tot licht klassieke muziek. Ze zingen deze stukken meerstemmig.

Meedoen?
Het beste koor van Zuid-Holland is nog op zoek naar nieuwe leden! Kom vrijblijvend een keer kijken en stuur een mail aan ledenadmin@cantiamodelft.nl