Er staat een hoop te gebeuren in het Delftse Voorhof
Er staat een hoop te gebeuren in het Delftse Voorhof

Woningcomplex in Delftse wijk Voorhof

Algemeen

DELFT - Er liggen grootse nieuwbouwplannen klaar voor de Delftse wijk Voorhof. Sterker nog, enkele werkzaamheden zijn al gestart! Er komt namelijk een gloednieuw woningcomplex met bedrijfsruimtes bij de Mercuriusweg en de Neringstraat.

Door Svjetlana Zivkovic

Drie woongebouwen met 155 woningen en 500 vierkante meter vloeroppervlakte aan kleinschalige bedrijfsruimtes, is wat de Mercurisweg en de Neringstraat in de Delftse wijk Voorhof te wachten staat. De nieuwbouw moet komen op de plek van het huidige parkeerterrein van het voormalige bedrijfspand Preuningerhal. Verder staan er nog enkele oude bedrijfspanden aan de Neringstraat die zullen worden meegenomen in de nieuwbouwplannen. Dit is een belangrijke locatie die het oosten met het westen verbind. De route voor het fietsverkeer Mercuriusweg-Mercuriuspad-Abtswoudseweg, ligt langs deze locaties en verbind de TU Campus weer met het westelijke deel van de stad. Belangrijk, want volgens de gemeente gaat het hier om ruim 8.000 fietsbewegingen per dag. Een belangrijke route welteverstaan.

Woningdruk verlichten
De nieuwbouwplannen mogen er zeker zijn, als het aan wethouder wonen Karin Schrederhof ligt. Volgens haar is de komst van het wooncomplex erg belangrijk, omdat de woningdruk moet worden verlicht. '"De ontwikkeling van de appartementen draagt bij aan de woningbouwopgave om in Delft de komende jaren voldoende woningen te realiseren," zegt wethouder Schrederhof in een brief naar de gemeenteraad.

Start werkzaamheden
De werkzaamheden met betrekking tot de nieuwbouwplannen zien er op dit moment goed uit. Met het vervangen van de riolering, zijn de werkzaamheden aan de Mercuriusweg inmiddels officieel gestart. Na het vervangen van de riolering zal de openbare ruimte aan de orde komen en volledig heringericht worden. Hier zullen onder meer ruimere fietspaden komen om doorstroming te stimuleren, maar groenpaden zijn ook zeker niet uit te sluiten uit de herinrichting. Volgens wethouder Karin Schrederhof is dit gunstig: "Door deze route vanaf het Poptapark tot aan de TU campus te vergroenen, kan een waardevolle en duurzame groenverbinding toegevoegd worden aan de ecologische structuur van de stad." zegt wethouder wonen Karin Schrederhof.

Bestemmingsplan
Het officiële bestemmingsplan 'bestemmingsplan Mercuriusweg-Neringstraat' is op het internet te vinden. Via de website van de gemeente Delft Alle plannen en alle werkzaamheden zijn stuk voor stuk tot in de details beschreven om een zo goed mogelijk en helder beeld te creëren van de (komende) werkzaamheden omtrent de grootse nieuwbouwplannen aan de Mercuriusweg en de Neringstraat in de Delftse wijk Voorhof. Interessant is ook dat in het bestemmingsplan vele afbeeldingen te zien zijn om een indicatie te krijgen van hoe het eindresultaat, de drie woongebouwen met bedrijfsruimtes, er uit gaan komen te zien. Uiteraard zijn alle (bestemmings)regels, de maatschappelijke en financiële uitvoerbaarheid, de juridische planbeschrijving en de omgevingsaspecten opgenomen in het bestemmingsplan voor dit grote bouwproject.