Kerstboom weggooien, wegbrengen of laten ophalen? Dat verschilt per gemeente
Kerstboom weggooien, wegbrengen of laten ophalen? Dat verschilt per gemeente

Kerstboom de deur uit? Dit zijn de regels

Algemeen

REGIO - Kerst is voorbij, dus bij velen gaat de kerstboom weer de deur uit. Maar waar laat je zo'n boom in jouw gemeente?

Delft
In Delft ben je van harte welkom bij de milieustraat om jouw boom in te leveren. Heb jij een minicontainer voor restafval? Het is ook mogelijk de kerstboom in kleine stukken te zagen en in de restafval minicontainer te gooien. Zie je dat zagen niet zo zitten? Inwoners van de gemeente Delft, Rijswijk en Pijnacker-Nootdorp mogen kerstbomen op de ophaaldag van het restafval (www.avalex.nl/kalender) in januari 2020 aanbieden bij de verzamelplaats van de mini-containers. Op hoogbouwlocaties mogen kerstbomen in januari 2020 NIET worden aangeboden naast de ondergrondse containers voor restafval.

Pijnacker-Nootdorp
Net als voorgaande jaren is er ook komend jaar weer een inzamelactie in de gemeente Pijnacker-Nootdorp. Op woensdag 8 januari kun je tussen 13.00 uur en 16.00 uur kerstbomen inleveren op onderstaande inzamelpunten. De gemeente geeft 0,50 euro voor elke ingeleverde kerstboom.
Hierbij gelden de volgende spelregels: Maximaal 25 bomen per keer en géén handelsrestpartijen. Bomen zonder kruis of kluit aanleveren. Om bomen mogen ook geen netten zitten. Heb je meer dan 25 kerstbomen? Meld dit dan via het e-mailadres: ServiceloketWijkzaken@pijnacker-nootdorp.nl. Zij nemen vervolgens contact op om een afspraak te maken op welke locatie je terecht kunt. Let goed op dat er geen (brand)gevaarlijke situaties ontstaan door de opslag van kerstbomen!

Pijnacker:
Rivierenlaan/Het Baken
Vrouwenrecht/Hadewijchlaan
Ade/Park Tolhek
Scholencomplex Zilverreigerdreef
Groen van Prinstererlaan/Meidoornlaan
Ackerswoude: bij de Pluktuin aan de Brink

Delfgauw:
Gouden Rijderplein
Kerkmeesterstraat/Skatebaan

Nootdorp:
Platanendreef/De Winde
Wolverlei/Pinksterbloem
Kortelandseweg/Fellowshiplaan

Midden Delfland
Ook in Midden Delfland kun je op woensdag 8 januari van 13.30 uur tot 15.30 uur kerstbomen inleveren. Voor elke ingeleverde kerstboom ontvang je 0,50 euro. Er worden geen kerstbomen opgehaald aan huis. Op de volgende locaties is inlevering mogelijk:

Maasland:
Parkeerterrein MVV '27, Doelstraat/Doelpad

Schipluiden:
Burg. Musquetiersingel (St. Jozefschool)

Den Hoorn:
Parkeerterrein Dijkshoornseweg tussen de nummers 39 en 45/locatie Oude Meelfabriek

Niet in GFT-container!
Kerstbomen mogen niet worden aangeboden in de gft-container. Het hars uit de boom verstoort de compostering. Kerstbomen mogen wel worden aangeboden in de minicontainer voor restafval. Het aanbieden van kerstbomen in een ondergrondse container is ook niet toegestaan. Het grote aantal bomen dat in deze periode vrijkomt, geeft capaciteitsproblemen in de containers.