Kwetsbare kinderen beleefden een dag vol plezier in de Efteling (Foto: Hans Verleur)
Kwetsbare kinderen beleefden een dag vol plezier in de Efteling (Foto: Hans Verleur) Foto: HANS VERLEUR

Hartverwarmende dag voor kwetsbare kinderen

Algemeen

DELFT - Afgelopen week beleefden kwetsbare kinderen uit Delft met hun verzorgers een hartverwarmende dag in de Efteling. Ze werden vergezeld door wethouder Bas Vollebregt. De bus vertrok op de vroege morgen naar Kaatsheuvel om kinderen die een moeilijke (thuis-)situatie hebben een onvergetelijke dag te bezorgen.

Stichting Het Vergeten Kind organiseerde deze Heppie Wintertour-dag naar de Winter Efteling voor kinderen uit 34 Nederlandse gemeenten. Het Vergeten Kind organiseert deze activiteit speciaal in de decembermaand, omdat deze feestmaand voor kwetsbare kinderen een extra moeilijke en eenzame periode is.

Even kind zijn
Het gaat om kinderen die wonen in een gezin waar minimaal één ouder en één kind langdurig kampen met sociaaleconomische en psychosociale problemen. Stichting Het Vergeten Kind richt zich op kinderen uit deze gezinnen en zorgt dat ze weer even gewoon kind kunnen zijn.

Plezier
Na een warm welkom door Efteling-bewoners, renden de kinderen het park in. Wethouder Vollebregt ging mee om de gezinnen te vergezellen, én om meer te weten te komen over de problematiek. Tijdens het programma voor burgemeesters en wethouders werd gesproken over de sleutelrol van gemeenten in het verzorgen van stabiliteit en veiligheid voor kwetsbare kinderen.