Het Odensehuis is een plek voor ontmoeting en herkenning, waar iedereen zichzelf kan zijn
Het Odensehuis is een plek voor ontmoeting en herkenning, waar iedereen zichzelf kan zijn

Spel en plezier in het Odensehuis

Algemeen

DELFT - Na de gezellige drukte van december is januari een maand van stilte. De winterse kou en donkere dagen vragen om iets extra's. In het Odensehuis zorgen de medewerkers graag voor leuke ontmoetingen, samenzijn en samen doen.

Januari staat in het teken van spel. Sjoelen, mens-erger-je-niet, schaken en klaverjassen: alles kan! Mensen die alleen een kopje koffie willen drinken of even rond willen kijken zijn eveneens van harte welkom.

Ontmoetingsplek
Steeds meer mantelzorgers en mensen met geheugenklachten of dementie weten het Odensehuis te vinden. Zij vinden er een warm welkom en een luisterend oor. Het Odensehuis is een plek voor ontmoeting en herkenning, waar iedereen zichzelf kan zijn. Mantelzorgers vinden er begrip en steun, zij ontmoeten er lotgenoten en kunnen informatie krijgen over de vragen waar ze in het dagelijks leven tegenaan lopen.

Visie
In het Odensehuis staat de kwaliteit van leven centraal. Dit betekent in ieder geval vrijheid voor mensen met dementie en hun naasten om hun eigen leven zo goed mogelijk te blijven voortzetten. Het streven is dat mensen met dementie zo lang mogelijk met ondersteuning van mantelzorgers, familie en vrienden zelfstandig kunnen functioneren en zoveel als mogelijk op een plezierige manier deel kunnen nemen aan de samenleving. Het Odensehuis wil perspectief bieden en voorkomen dat mensen met dementie en hun mantelzorgers in een isolement belanden.

Een nieuw jaar
Ook in het nieuwe jaar is het Odensehuis elke dinsdag van 10.00 uur tot 15.00 uur geopend in De Hofstee aan de Sandinoweg 149 in Tanthof. Er is geen indicatie voor nodig en de toegang is gratis. Kijk voor meer informatie op www.odensehuisdelindedelft.nl