Frank Franse van De Laatste Eer (links) ontvangt het Greenleave keurmerk van de voorzitter van Stichting Greenleave, Evert de Niet (rechts)
Frank Franse van De Laatste Eer (links) ontvangt het Greenleave keurmerk van de voorzitter van Stichting Greenleave, Evert de Niet (rechts) (Foto: )

Duurzame uitvaart mogelijk bij De Laatste Eer

DELFT - Ook bij uitvaarten speelt duurzaamheid een steeds grotere rol. Steeds meer mensen willen hun duurzame principes ook na hun overlijden volgen. De Laatste Eer sluit zich aan bij een landelijk initiatief van uitvaartondernemers om de uitvaarten duurzamer te maken; Greenleave.

"Een mooie persoonlijke uitvaart kan ook heel duurzaam", vertelt Frank Franse, directeur van uitvaartcoöperatie De Laatste Eer. "Rouwvervoer met een elektrische auto, een fiets of een loopkoets, een Hollands houten kist, biologische catering van lokale ondernemers en het hergebruiken van grafmonumenten, allemaal mooie voorbeelden zoals wij die aanbieden. Het is prettig dat wij nu in staat zijn om duurzame alternatieven te kunnen aanbieden die zijn gecheckt en goedgekeurd volgens strenge duurzaamheidseisen. Want dat is wat Greenleave doet. Goed uitzoeken en onderbouwen wat het meest duurzame alternatief is en zorgen dat wij dit pro-actief aanbieden."

Duurzame ambitie
Greenleave is niet een stilstaand keurmerk. "Binnen het platform denken uitvaartondernemers actief na over hoe een uitvaart nóg duurzamer kan. De aangesloten organisaties hebben hoge ambities. Wij inspireren elkaar en leren van elkaar, waardoor concrete verbeteringen kunnen worden doorgevoerd in onze bedrijfsvoering. Het is goed om te zien dat ook onze medewerkers zelf zo betrokken zijn bij het onderwerp."

Advies
De medewerkers van De Laatste Eer vertellen u graag over de mogelijkheden. "Dit doen we allereerst door het verstrekken van informatie, maar ook door het bij onze klanten onder de aandacht te brengen. Natuurlijk zullen de wensen van de klant altijd het uitgangspunt blijven, maar het is mooi als milieubewuste keuzes hier onderdeel van kunnen zijn."

Cheyenne Toetenel
Meer berichten
 
CustomHtml_1