De vrijwilligers van de Ronald McDonald Huizen en Huiskamers creëren een thuis voor ouders, broertjes en zusjes van zieke kinderen
De vrijwilligers van de Ronald McDonald Huizen en Huiskamers creëren een thuis voor ouders, broertjes en zusjes van zieke kinderen

Een nachtzoen is van onschatbare waarde

Een nachtzoen, een knuffel, een verhaaltje voor het slapen gaan. Juist wanneer ouders en kinderen elkaar het hardst nodig hebben is dit van onschatbare waarde. In Ronald McDonald Huis Sophia Rotterdam logeren ouders, broertjes en zusjes van kinderen die zijn opgenomen in Erasmus MC-Sophia.

Het Huis is gebouwd naast het ziekenhuis, dus ouders kunnen op ieder moment dichtbij hun zieke kindje zijn. In het Huis hebben de ouders een eigen kamer voorzien van alle gemakken. De vrijwilligers proberen het Huis tot een thuis te maken en de ouders, broertjes en zusjes zoveel mogelijk te ontzorgen.
Een verblijf in het Ronald McDonald Huis Sophia Rotterdam kost 75 euro, waarvan de ouders 15 euro per nacht betalen. De overige 60 euro komt uit giften en donaties die 'De Nachtzoen' worden genoemd.
In Delft, in het Reinier de Graaf ziekenhuis, is door Ronald McDonald Huis Den Haag een prachtige Huiskamer gerealiseerd. Ouders die op de kinderafdeling verblijven mogen hier vrij gebruik van maken. Omdat het een ruimte is zonder witte jassen ben je echt even uit de ziekenhuissfeer. Ook hier zijn vrijwilligers de hele dag actief om ouders te ontzorgen. Een kopje koffie, een koekje en een luisterend oor. Het gebruik van de Huiskamer is voor ouders en bezoekers van de zieke kindjes gratis.
De Ronald McDonald Huizen en Huiskamers zijn afhankelijk van giften en donaties. Zij ontvangen geen subsidie van de overheid.
Wilt u bijdragen aan dit fantastische initiatief? Dat kan uiteraard. Voor Rotterdam kunt u kijken op www.geefeennachtzoen.nl en voor Delft op www.Ronaldmcdonaldhuisdenhaag.nl

Cheyenne Toetenel
Meer berichten
 
CustomHtml_1