Still uit het filmpje voor de Wildopvang. Moet die echt sluiten? (Foto: PR)
Still uit het filmpje voor de Wildopvang. Moet die echt sluiten? (Foto: PR) (Foto: )

Er zit muziek in het werk van Wildopvang Delft e.o.

DELFT – Met Rob Klugkist van Clavis Piano's aan de Kruisstraat raak je gemakkelijk aan de praat. En dan gaat het vaak over muziek en piano's, want dat is niet alleen zijn werk, maar ook zijn passie. Als je iets wilt weten over piano's, Rob is je man.

"Maar deze keer wil ik het eens over iets anders hebben", begint hij. "De feestdagen zijn tenslotte de periode dat je bij uitstek aan anderen denkt, en daarom wil ik graag de Wildopvang Delft onder de aandacht brengen. Zij doen goed werk, maar het is niet altijd makkelijk."

Filmpje
Waarom Wildopvang Delft? "Dat heeft te maken met een grappige gebeurtenis de afgelopen week", legt hij uit. "Het is namelijk zo dat mijn zoon Eef met zijn compagnon Frank een filmpje heeft gemaakt voor de Wildopvang. Over een aangereden egeltje. Wie schetst onze verbazing dat vorige week bleek dat de Staatsloterij op haar site vrijwel eenzelfde filmpje heeft. En dan niet een beetje hetzelfde, maar bijna frame voor frame hetzelfde plot heel grappig, totaal onafhankelijk van elkaar dezelfde plot!
Het laat om te beginnen zien hoe goed het filmpje van mijn zoon is. En net als met muziekstukken vind ik dat er vrijheid moet zijn om een werk uit te voeren." Niettemin heeft Eef wel contact opgenomen met de Staatsloterij. "Ze waren heel verbaasd maar vonden het eigenlijk ook wel grappig. Om de Wildopvang Delft tegemoet te komen hebben zij daarom 10 loten beschikbaar gesteld, en ieder lot heeft in ieder geval een gegarandeerde betaling van 50 euro. Dus 500 euro in totaal. Maar ja, misschien is het geluk wel met de organisatie!

Steun
En de Wildopvang Delft kan wel wat steun gebruiken. Al veertig jaar vangt Wildopvang Delft egels, vogels en andere (wilde) dieren op. Afgelopen jaar waren dat er zo'n 3000. Er zijn vier betaalde medewerkers, maar de ruim dertig vrijwilligers zijn erg belangrijk. Omdat de organisatie geen structurele subsidie krijgt, is Wildopvang Delft voor een belangrijk deel afhankelijk van giften en donaties. "Er zit muziek in dat werk", vindt Klugkist", en daarom gun ik ze van harte een prijs.

Tarten
Maar om het geluk niet te zeer te tarten is het misschien goed als mensen in Delft en omgeving ook hun (financiële) steun aan de Wildopvang geven. Lees meer over hun werk en hoe je hen kunt helpen op www.wildopvangdelft.nl. Rest mij dan alleen nog iedereen mooie feestdagen en een muzikaal 2020 te wensen. Ook in het nieuwe jaar staan wij voor u klaar!

Meer berichten
 
CustomHtml_1