In de Botanische Tuin wordt elke zaterdag bijzondere thee geschonken
In de Botanische Tuin wordt elke zaterdag bijzondere thee geschonken

Alles over thee in de Botanische Tuin!

Algemeen

DELFT - Thee, wie drinkt het niet? Maar wist u dat men in China al meer dan 2000 jaar thee, Camellia sinensis, verbouwt en drinkt?

Volgens een legende werd thee in 2737 voor Christus in China ontdekt en werden theebussen al bijgezet in graven tijdens de Han Dynastie (206 voor Christus tot 220 na Christus). Thee heeft dus een lange geschiedenis en heeft door de eeuwen heen een grote rol gespeeld in de wereldhandel en onze culturen. Reden genoeg om eens dieper in die geschiedenis te duiken.

Tentoonstelling
In de Botanische Tuin van de TU Delft is momenteel een mini-tentoonstelling te zien waarin u wordt ondergedompeld in de thee. Stap in de wereld van de thee, haar herkomst en geschiedenis. Zie hoe van theebladeren verschillende soorten thee worden gemaakt. Daarnaast komt u erachter wat thee voor ons en de wetenschap betekent.

Proeverij
De tentoonstelling loopt nog tot en met 31 januari. In deze periode wordt elke zaterdag van 14.00 uur tot 16.00 uur bijzondere thee geschonken in de tentoonstellingsruimte tegen een vergoeding van 2 euro per glas. In januari worden een aantal theeproeverijen en lezingen georganiseerd, waarbij speciale theeschenkers aanwezig zullen zijn. Houd daarom de facebookpagina en website van de Botanische Tuin goed in de gaten voor de exacte data en tijden.

Oase van rust
Voor bezoekers is de Tuin een leerzame oase van rust in de drukke stad. U komt langs de bomentuin, de middentuin, de kassen en de technische gewassen. Dus naast uw bezoek aan de tentoonstelling kunt u een bijzondere wandeling maken.

Kijk voor meer informatie op www.tudelft.nl/botanischetuin