De fraaie bankjes in de wijk Harnaschpolder, winnaar van de Le Comte-prijs van vorig jaar
De fraaie bankjes in de wijk Harnaschpolder, winnaar van de Le Comte-prijs van vorig jaar

Kandidaten gezocht voor de Le Comte-prijs

Algemeen

DELFT - Ieder jaar reikt de Le Comte-commissie van de historische vereniging Delfia Batavorum prijzen uit voor opvallende verbeteringen aan het Delftse stadsbeeld.

Omdat de commissie dit jaar minder aanmeldingen heeft ontvangen dan de afgelopen jaren, is de inzendingstermijn verlengd tot en met maandag 23 december.

Bekroning
Delfia Batavorum roept iedereen op de komende dagen nog eens goed om zich heen te kijken en verfraaiingen in de stad op te sporen die in het afgelopen jaar tot stand zijn gebracht, verfraaiingen die wat u betreft een bekroning verdienen. Het kan een restauratie of een verbouwing van een monument zijn, maar ook het plaatsen van een beeld of een stoephek, het aanbrengen van een muurschildering, een winkelpui, gevelsteen of gevelreclame. Bij voorkeur heeft de verfraaiing op de een of andere manier een relatie met het Delft van vroeger. Maar iets nieuws in de nieuwere wijken kan ook in aanmerking komen. Vorig jaar ging de eerste prijs bijvoorbeeld naar de dichtregels op de bruggen in de Harnaschpolder, die naar de voorgeschiedenis van de wijk verwijzen. Zorg er voor dat de beste verfraaiing van het Delftse stadsbeeld die in het afgelopen jaar door uzelf of door anderen tot stand is gebracht met de Le Comteprijs kan worden bekroond.

De stad Delft wordt alsmaar mooier en niemand die het ziet, of toch? In het uiterste geval is het de vraag of de prijs uitgereikt zal worden! Dat zou toch een miskenning zijn van allen die in het afgelopen jaar individueel of gezamenlijk hun steentje aan de verbetering van het stadsbeeld hebben bijgedragen...?

Aanmelden
Meld één of meer projecten van uw voorkeur vóór 24 december aan bij GertJan van der Harst via gvdharst@delft.nl of Haydnlaan 134a, 2625 TT Delft.