Het boek wat Dorothea ter Horst schreef over Landgoed Ullerberg
Het boek wat Dorothea ter Horst schreef over Landgoed Ullerberg (Foto: )

Speciale aflevering van 'De Stoel'

  lopende zaken

DELFT - Zondag 15 december vindt de zesde aflevering van 'De Stoel' plaats. Een hele speciale editie, want deze heeft het voormalig Hoofdkantoor van de Gist als decor.

Op de dag dat de expositie '150 jaar Gist' wordt afgesloten, kunt u luisteren naar gesprekken met twee bijzondere gasten: Dorothea ter Horst en Gijs Kuenen.

Landgoed
Dorothea, dochter van Gist-directeur Eppy ter Horst, groeide op aan 't Haantje. Zij schreef een boek over Landgoed Ullerberg, gelegen in Leuvenum (gemeente Ermelo), bestaande uit drie monumentale huizen en 240 hectare bosgrond. In 1920 werd het landgoed overgenomen door haar overgrootvader Dr. ir. François Gerard Waller (1860-1935), toen president-directeur van de Koninklijke Nederlandsche Gist- en Spiritusfabriek in Delft, als zomerhuis. Deze 'parel van de Veluwe' wordt al een eeuw bestierd door de almaar uitdijende familie Waller.

Microbiologie
Gijs Kuenen (1940) werd in 1980 de vierde professor Microbiologie aan de TU Delft en trad daarmee in de voetsporen van Beijerinck en Kluijver. Hij adviseerde Gist-Brocades, ging in 2005 met pensioen, maar is nog steeds actief in de wetenschap, onder meer bij de University of South Carolina in de VS.

Opvolger
Het bijzondere feit doet zich voor dat Gijs Kuenen zal worden geïnterviewd door zijn opvolger aan de TU Delft, professor Henk Noorman. Dorthea ter Horst wordt aan de tand gevoeld door schrijver Jan van der Mast.

Locatie
De bijeenkomst is gratis toegankelijk. Plaats van handeling is het voormalig Hoofdkantoor van de Gist, aan de Wateringseweg 1. Aanvang: 14.00 uur. Einde: 16.00 uur. Meer info op: www.museumvanmarken.nl

 

 

 

Meer berichten
 
CustomHtml_1