Logo delftopzondag.nl
De Klis is één van de mooiste stukjes van de Delftse binnenstad. Het is bovendien een gebied vol authentieke Delftse winkels. (Foto: Koos Bommelé)
De Klis is één van de mooiste stukjes van de Delftse binnenstad. Het is bovendien een gebied vol authentieke Delftse winkels. (Foto: Koos Bommelé) (Foto: KOOS BOMMELE)

Delftse Specialiteitendag in de binnenstad

DELFT - Een levendige en bruisende Delftse binnenstad, dat is waar Winkeliersvereniging De Klis naar streeft. De eerste editie van de Delftse Specialiteitendag op zaterdag 23 november moet daaraan bijdragen.

"Winkeliers van De Klis, Brabantse Turfmarkt en Burgwal slaan die dag de handen ineen om een mooie activiteit neer te zetten vanuit de historische kern van Delft", aldus Nellie Hannewijk. "Het wordt een hele beleving voor de bezoekers, want er wordt van alles aangeboden door de deelnemende winkeliers. De invulling die winkeliers geven aan de Delftse Specialiteitendag is volledig aan hen. Of het nu gaat om een speciale aanbieding of een proeverij van heerlijke producten bepalen de winkeliers zelf. Een Delftse specialiteit kan van alles zijn, zowel food als non-food. De winkeliers kiezen een eigen specialisme, maar wat dat precies gaat zijn blijft nog even een verrassing. In ieder geval heeft hun product iets te maken met Delft Gouden Eeuw."

Deelnemers
De deelnemende winkeliers zijn makkelijk te herkennen aan het 'makelaarsbord' dat zij op 23 november aan de gevels zullen bevestigen. Zie je zo'n bord? Loop dan gerust binnen en kom te weten wat hún Delftse specialiteit is. Een promotieteam, gekleed als het melkmeisje van Vermeer, zal rondlopen door het centrum om bezoekers naar de juiste winkels te begeleiden.

Meedoen?
Winkeliers die zich nog niet hebben opgegeven maar dat wel graag willen kunnen zich aanmelden door te mailen naar info@de-klis.nl. "Het is een leuke manier om nog meer aandacht te richten op de vele bijzondere winkels die we hebben in dit winkelgebied. En dat ook nog eens tijdens de intocht van Sinterklaas, dus het wordt gezellig druk!"

Meer berichten