Logo delftopzondag.nl
Gastheer Tijmen en chefkok Johan heten u van harte welkom bij Casa del Sol - Conosco!
Gastheer Tijmen en chefkok Johan heten u van harte welkom bij Casa del Sol - Conosco! (Foto: )

'Iemand noemde ons een verborgen parel in Delft'

DELFT - Op 9 november was het precies een jaar geleden dat 'amigos' Johan Westra en Tijmen Hillan restaurant Casa del Sol overnamen, waarna het Spaans-Portugees Specialiteitenrestaurant aan de Dasstraat de titel Conosco ('bij ons') als toevoeging kreeg. Om het éénjarig jubileum te vieren geeft Casa del Sol - Conosco tot en met 10 december 2019 10% korting op de rekening.

Johan en Tijmen kijken terug op een druk, maar mooi jaar.
"Het was voor ons natuurlijk heel spannend om dit samen te gaan doen", aldus Tijmen. "Ondanks alle ervaring die we met elkaar en in het horecavak hebben, weet je niet hoe dingen gaan lopen. Maar de ontvangst was heel erg fijn. Bijna vanaf de eerste dag reageerden mensen enthousiast. Iemand noemde ons zelfs 'een verborgen parel in Delft'. Dat is toch prachtig om te horen? We hebben heel veel leuke mensen leren kennen, vaste gasten behouden en er nieuwe vaste gasten bijgekregen. Achteraf is het dus heel erg meegevallen.
"Al was het natuurlijk wel hard werken", vult collega Johan hem nuchter aan. "Van de verbouwing van het restaurant tot de menukaart, alles is aangepakt."

Wild van Tapas
Eén van die veranderingen mag wel een bijzonder succes worden genoemd: de introductie van tapas op de menukaart. "Heel gewild", aldus Tijmen. "Net als het grootste deel van onze menukaart draait ook het tapasmenu met de seizoenen mee. Zo hebben we op dit moment een tartaar van zalm, een mooie garnalensalade met een krokant van kaas, geserveerd met een heerlijke kreeftenbouillon", vertelt chef-kok Johan.
"Een blijver is Albondigas, de lamsgehaktballetjes. Maar in dit seizoen hebben we een variant die gevuld is, met ei of olijf bijvoorbeeld.
De herfst is natuurlijk ook het wildseizoen en dat vind je niet alleen in de tapas, maar ook à la carte terug: denk aan een heerlijke hertenbiefstuk met kruidkoeksaus, een mooie carpaccio van duivenborst met granaatappel, en als dessert chocoladetruffels met hazelnootijs. En natuurlijk is het ook weer het oesterseizoen!" Bij dat alles mag een mooie wijn niet ontbreken. Nieuw bij Casa del Sol - Conosco is de Vale Perdido Branco. Een witte wijn van Vino Verde. Probeer het de komende weken uit en pak die 10% korting mee!"

Mediterraanse Kerst
De feestdagen komen er weer aan en wie lekker Spaans-Portugees wil dineren met kerst doet er goed aan snel te reserveren. "We zijn op eerste en tweede kerstdag geopend, op eerste kerstdag hebben we nog enkele plaatsen beschikbaar." aldus Tijmen.

Let op: vanaf maandag 30 december tot en met vrijdag 10 januari is Casa del Sol - Conosco gesloten. Meer weten en reserveren: www.casa-del-sol.nl of bel 015-2614711.

Meer berichten