Logo delftopzondag.nl
De oorkonde en het bijbehorende plastiek voor winnaar Roosevelt kliniek
De oorkonde en het bijbehorende plastiek voor winnaar Roosevelt kliniek (Foto: )

Roosevelt kliniek wint prijs voor beste vulvapoli

DELFT - Zaterdag 9 november 2019 werd de Roosevelt kliniek door de leden van de stichting Lichen Sclerosus verkozen tot beste vulvapoli van Nederland.

De Roosevelt kliniek wist de mede-genomineerden, het Erasmus MC en het Radboud MC, te verslaan. Expert op dit gebied, gynaecoloog Dr. Bram ter Harmsel: "Onze kliniek is al jaren het landelijke expertisecentrum voor vulvaire afwijkingen. Van heinde en verre, zelfs van over de landsgrenzen komt men bij ons met vulvaire klachten."

Huidziekten
De vulva is het uitwendige deel van de vrouwelijke genitalia. Op de vulva kunnen diverse huidziekten voorkomen. Klachten hiervan uiten zich voornamelijk in jeuk, pijn aan de huid en pijn bij het vrijen.
"Er rust veel taboe op deze klachten, de behandeling hiervan vraagt dan ook speciale kennis en aanpak. Dat doen wij met een team van medewerkers bestaande uit drie gynaecologen, vijf dermatologen, een seksuoloog en een huidtherapeut. Bijna elk ziekenhuis in Nederland heeft zijn eigen vulvapoli, met dit verschil dat onze kliniek dit als dagtaak heeft. Wij helpen elke dag, de hele week door patiënten, terwijl de ziekenhuizen meestal maar een beperkt vulvapoli-spreekuur hebben. Omdat wij er al jaren in gespecialiseerd zijn, stapt men bij ons ook makkelijker over de drempel. In de Roosevelt kliniek komen op de gynaecologie met name vrouwen met vulvaire klachten of afwijkende uitstrijkjes. In 5 procent van de gevallen van lichen sclerosus gaat de afwijking, indien niet goed behandeld, op de lange duur over in kanker. Het is daarom raadzaam om u te laten onderzoeken bij klachten."
De Roosevelt kliniek streeft optimale zorg voor vrouwen met vulvaire klachten na, hetgeen met deze verkiezing 'Beste vulvapoli van Nederland 2019' door de patiënten is gewaardeerd. Roosevelt kliniek, Ezelsveldlaan 148, Delft. Bel voor een afspraak: 088-2351000 Zie ook: https://www.rooseveltkliniek.nl

Meer berichten