<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo delftopzondag.nl
Initiatiefnemer Chris Oomen, burgemeester Marja van Bijsterveldt en TU Delft rector magnificus Tim van der Hagen zetten eendrachtig het project Huis van Delft in gang (Foto: Koos Bommelé)
Initiatiefnemer Chris Oomen, burgemeester Marja van Bijsterveldt en TU Delft rector magnificus Tim van der Hagen zetten eendrachtig het project Huis van Delft in gang (Foto: Koos Bommelé) (Foto: KOOS BOMMELE)

Uniek bouwproject Huis van Delft van start!

DELFT - Deze week, donderdag 31 oktober was het eindelijk zover! De start van het prestigieuze bouwproject Huis van Delft, naast station Delft Centraal. Een ode aan de verbeelding.

Door Ruud Stift

Een bijzonder mens, want dat is het. Chris Oomen. Vijf jaar geleden werd hij benaderd door drie Delftenaren die 'belangeloos, in hun vrije tijd iets voor Delft wilden doen'. Ze zochten een financier en Chris stapte erin. Huis van Delft, een combinatie van luxueuze appartementen en technische innovatie. Het cadeau aan de stad Delft, een investering vanuit zijn hart. Het unieke project maakt onderdeel uit van stadsdeel Nieuw Delft. In deze wijk, met ruimte voor 1200 woningen en meer dan 40.000 m2 aan stedelijke functies, wil Huis van Delft van betekenis zijn voor de bewoners en andere inwoners van de stad.

Pioniers
Chris Oomen: "Telkens opnieuw staan in Delft pioniers op. Delft is, dankzij de TU Delft, de hogescholen en onderwijsinstellingen, een stad met veel potentieel. Pioniers onderscheiden zich door hun oorspronkelijkheid, originaliteit, karakter en de moed om door te gaan waar anderen afhaken. Huis van Delft moet een plek worden waar deze pioniers elkaar en de inwoners van Delft kunnen ontmoeten en inspireren."

Innovation Gallery
"Naast 51 woningen, appartementen en maisonnettes (vernoemd naar historische iconen als Piet Hein, Johannes Vermeer, Willem van Oranje, Antoni van Leeuwenhoek, Hugo de Groot en Jonkvrouw Ricardis) wordt op de begane grond ruim 2.000 m2 publieke ruimte gerealiseerd voor de Innovation Gallery van de TU Delft. Een fraai auditorium met een volwaardige congresfunctie, een sfeervolle brasserie en open ateliers om kennis en ideeën te delen. De gemeente Delft en tal van gerenommeerde bedrijven en organisaties op het gebied van innovatie, kennis en vakmanschap, waaronder de TU Delft, TNO, DSM, Deltares, het Reinier de Graaf Ziekenhuis, Heinen Delfts Blauw, Royal Delft en Koninklijke Tichelaar, ondersteunen de ambitie om met het Huis van Delft een uitzonderlijk gebouw te realiseren van hoogwaardige kwaliteit met een bijzondere programmering."
Burgemeester Marja van Bijsterveldt: "Geweldig dat dit moment nu aangebroken is. Ik viel meteen als een blok voor dit prachtige gebouw met zijn aandacht voor techniek en innovatie. Steeds meer mensen raken verbonden met de technologische ontwikkelingen. Huis van Delft komt op een markante plek, als verbinding tussen Nieuw Delft en het oude centrum. Echt een kans voor de stad. Deels commercieel en met een 'plint' aan de onderzijde voor veel andere partijen om hier invulling aan te geven. In de Innovation Gallery zal iedere dag actief worden gewerkt aan de uitdaging van morgen. Delft is magie!"
Tim van der Hagen, rector magnificus TU Delft: "Delft als kennis en innovatiestad. Hier wordt de toekomst bedacht en gerealiseerd én wordt verbinding gelegd. Delft heeft heel veel te bieden. Wij bedanken Chris voor deze prachtige gift aan de stad!"


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419598&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>