<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo delftopzondag.nl
Ferry tijdens zijn optreden in Theater Aan de Slinger in Houten (Foto: Willemijn Ploum)
Ferry tijdens zijn optreden in Theater Aan de Slinger in Houten (Foto: Willemijn Ploum) (Foto: )

Ferry in finale Ouderen Songfestival 2019

DELFT - Ferry Verschuyl (83) kan het zingen niet laten. Gelukkig maar, want het legt hem geen windeieren. Ook dit jaar staat hij in de finale van het Ouderen Songfestival.

Met zijn song 'Learning the Blues' van Dolores 'Vicki' Silvers blonk hij uit tijdens de eerste, sterk bezette pre-finale in Theater Aan de Slinger in Houten. Samen met vier andere kandidaten wist hij zich te plaatsen voor de 'Grande Finale' van het Ouderen Songfestival. Deze vindt op zaterdag 7 december plaats in het Nieuwe DeLaMar Theater in Amsterdam. Hier zullen 16 deelnemers, op een totaal van 200 inzendingen, strijden om de prijzen.

Boyband
Ferry komt oorspronkelijk uit Nederlands-Indië. "Ik ben geboren in Bandung. Op de middelbare school werd mijn zangtalent al ontdekt. Na het behalen van mijn HBS-diploma vertrok ik naar Rotterdam om daar te gaan studeren. Met twee muzikale vrienden vormde ik de boyband The Silhouettes. In de zestiger jaren wisten we ons regelmatig in de kijker te spelen bij talentenjachten. Zo wonnen we ooit drie prijzen op het Brabants Internationaal Songfestival, onder meer die van 'eigen compositie'. We brachten in die tijd ook twee singles uit."

Afscheidsfeest
De band valt om uiteenlopende redenen uit elkaar en Ferry komt te werken bij de Koninklijke Bibliotheek in Den Haag. Hij woont dan inmiddels in Delft met zijn gezin. De directeur van de KB vraagt aan Ferry of deze op zijn afscheidsfeest wil zingen. Dat pakt zeer succesvol uit en wakkert het zangvuurtje weer aan.
"Ik doe dit jaar voor de 15e keer mee aan het landelijke Ouderen Songfestival. Mijn zangbloed kruipt blijkbaar waar het niet gaan kan. Zingen is echt mijn passie, daar kan ik mijn ei helemaal bij kwijt. De geraniums moeten nog even geduld hebben."


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419598&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>