Diverse berichten

Algemeen

NAH café Delft en Omstreken

NAH café Delft en Omstreken opent in november haar deuren bij Gemiva aan de Tuindersvaart. Het café is een trefpunt voor mensen met Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH) en hun naasten. Hersenletsel kan ontstaan na bijvoorbeeld een ongeluk, een hersenbloeding of een beroerte. Door het letsel is men niet meer zoals 'vroeger'. Er kan sprake zijn van geheugenproblemen of gedragsveranderingen. Wat kan het dan fijn zijn om hierover te kunnen praten met mensen die begrijpen wat er aan de hand is! Iedere tweede woensdag van de maand vinden bij Gemiva aan de Tuindersvaart bijeenkomsten plaats. De bijeenkomsten hebben enerzijds een informatief karakter, daarnaast biedt het vrijblijvend de mogelijkheid in contact te komen met lotgenoten. Elke maand wordt een onderwerp behandeld, op woensdag 14 november is het onderwerp; 'NAH in het gezin'; Wat doet het met de rest van je gezin als iemand hersenletsel heeft? Ben je geïnteresseerd, breng dan een bezoek aan NAH café Delft. Er zijn geen kosten aan verbonden. Opgeven kan via een email aan nahcafedelft@gmail.com De bijeenkomst begint om 19.30 uur, inloop vanaf 19.00. Adres Tuindersvaart 48, Delft.

Stiltewandeling

Middenin de Randstad en toch is er ruimte en stilte. Tijdens deze herfsteditie van de stiltewandeling op zondag 18 november wandelen we door weilanden en natuurgebied tussen Schiedam en Delft. Door je zintuigen aan het werk te zetten kom je uit je hoofd en in je lijf. Voel, hoor, ruik, zie, proef en merk op wat dat met je doet. Wanneer: zondag 18 november, van 10.00 uur - 11.30 uur. Begin- en eindpunt wandeling: kruising van de Kasteelweg en de Waterstokerstraat. Deelname kost 12,50 euro. Ga je vaker mee? Dan betaal je 10 euro met de Stiltewandeling strippenkaart (30 euro voor 3 x). De strippenkaart kan ter plekke aangeschaft worden (contant en gepast betalen). Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar rianne.collignon@gmail.com. Zie ook: https://www.facebook.com/stilteinelkestap/ en https://www.riannecollignon.nl/

Turkse films bij Filmhuis Lumen

Dankzij samenwerking met de organisatie van het Rode Tulp Filmfestival vertoont Filmhuis Lumen de Turkse films Taksim Hold'em en Hircan and Melek. De politieke komedie Taksim Hold'em brengt ons terug naar Istanbul, zomer 2013, ten tijde van de massaprotesten tegen de regering. Terwijl zijn vriendin ook de straat op gaat, wil Alper met zijn oude schoolvrienden een rustig avondje pokeren en bier drinken. Hircan and Melek is een indringend portret over twee vriendinnen die elkaar sinds hun jeugd niet meer hebben gezien. Weer samen, en ver van de beperkingen die de patriarchale maatschappij hen oplegt, helpen ze elkaar hun leven op orde te krijgen. Taksim Hold'em speelt zaterdag 10 november om 19.30 uur en van Hircan and Melek kan zondag 11 november om 17.00 uur worden genoten.