<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo delftopzondag.nl
Via de huizenpluizer wisselen huizen makkelijker van eigenaar
Via de huizenpluizer wisselen huizen makkelijker van eigenaar (Foto: )

Huizenpluizer van start in Delftse regio

DELFT - Ruilplatform huizenpluizer.nl is sinds kort beschikbaar in Delft en omliggende gemeentes. De website biedt een oplossing voor het tekort aan betaalbare koop- en huurwoningen, waardoor steeds meer mensen als het ware gevangen zitten in hun eigen huis: ze willen wel verhuizen, maar het lukt niet om tegen een redelijke prijs een andere woning te vinden.

De huizenpluizer brengt mensen met een verhuiswens met elkaar in contact. Op tinder-achtige wijze navigeren bezoekers snel en efficiënt door het beschikbare aanbod. Bij ieder huis geven ze aan of het mogelijk interessant is ('pluis'), of echt niet ('niet pluis').
"De site onthoudt welke huizen je al gezien hebt, dus je hoeft niet steeds opnieuw dezelfde huizen te bekijken", aldus Theo, de bedenker van de site. "Wanneer iemand anders jouw woning pluis vindt, krijg je een berichtje. Als de interesse wederzijds is, kan je contact met elkaar opnemen om te kijken of er meer mogelijk is."

De site komt voort uit persoonlijke frustratie van Theo, die al een aantal jaar tevergeefs op zoek is naar een net iets grotere woning in dezelfde wijk als waar hij nu met zijn gezin woont.
"Het gevoel blijft knagen dat er best wel eens iemand anders in de wijk zou kunnen wonen die ook ongeveer onze smaak heeft, maar juist net een beetje kleiner zou willen gaan wonen. Bijvoorbeeld omdat de kinderen al wat ouder zijn, of vanwege familieomstandigheden. Via de gebruikelijke huizensites kom je hier niet achter, die richten zich alleen op huizen die al te koop staan. En briefjes door de bus gooien of de buurt-app hiervoor inzetten voelt niet goed."

Privacy
Privacy staat bij de website voorop. Het is immers geen prettig idee dat de hele buurt te weten komt dat je er aan denkt om weg te gaan. De huizenpluizer lost dit op door het pluizen alleen maar mogelijk te maken voor geregistreerde bezoekers met een abonnement. Met slechts 48 euro per jaar is dit voor de meesten geen bedrag om wakker van te liggen, maar wel net hoog genoeg zodat er met name gelijkgestemden op de site zullen rondpluizen die allemaal in meer of mindere mate serieuze verhuiswensen hebben.
Daarnaast – en dat is het unieke – worden er geen huisnummers getoond, maar slechts straatnaam, woonplaats en een gebied van ongeveer 100 bij 100 meter waarbinnen de woning ligt. Het exacte adres is hiermee niet eenvoudig te achterhalen, zeker niet wanneer de bewoner bij het maken van de foto's ook bijvoorbeeld het hele rijtje huizen in de straat op de foto zet.
Omdat huizenruil typisch een lokale gebeurtenis is, wordt het landelijke ruilplatform regio voor regio geïntroduceerd. De primeur is voor de driehoek Delft-Pijnacker-Nootdorp, de regio waar de site-oprichter zelf woont. Momenteel staat exact één woning op de site (de woning van de oprichter zelf), maar de hoop is dat vele buurtgenoten dit voorbeeld zullen volgen. Het toevoegen van een woning aan de site is gratis. "Het zou geweldig zijn om aan het einde van het jaar circa 1000 woningen actief te hebben, zodat er veel te pluizen valt."
Kans maken op een jaar lang gratis pluizen? 200 gratis jaarabonnementen zullen verloot worden onder de eerste 1000 gepubliceerde woningen. Op is op, onder voorbehoud van wijzigingen. Voor de voorwaarden zie www.huizenpluizer.nl

Ruud Stift

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419598&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>